14. heinäkuuta 2016

KUNINGATARPIIRAKKA


Tässä on ehkäpä maailman helpoin resepti herkulliselle marjapiirakalle mustikoiden ja vadelmien kera. Et tarvitse edes sähkövatkainta ainesten sekoittamisessa, käsin sekoitus esim. lusikan avulla riittää. Helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea todella herkullista! Voin suositella kokeilemaan. :) 

Bongasin reseptin tälle piirakalla uusimmasta Herkku Leivontaa- lehdestä. Kyseinen lehti on kyllä mielestäni tosi kiva, aina sieltä löytyy hyviä ohjeita ja vinkkejä leivontaan. :)

Piirakka on tehnyt 24 cm piirakkavuokaan.

Pohja:
1 dl sokeria
2,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 dl sulatettua voita
1 dl vaniljajugurttia (Valio)

Pohjan päälle:
2 dl mustikoita
noin 1-2 dl vadelmia

Pinnalle:
0,75 dl sokeria
1 muna
2 dl vaniljajugurttia (Valio)
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi. 

Sulata pohjaa varten voi varovasti mikrossa. Sekoita keskenään sokeri, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon muna, sulatettu voi ja jugurtti. Sekoita lusikalla sekaisin vain sen verran, että aineet ovat sekoontuneet. Kaada taikina vuokaan, levitä tasaiseksi kerrokseksi pohjalle ja nosta myös vähän reunoilla. 

Ripottele pohjan päälle mustikat ja vadelmat.

Valmista pinnalle tuleva seos. Sekoita kaikki aineet sekaisin kulhossa ja kaada marjojen päälle tasaisesti. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes kypsä. Lisää loppuvaiheessa päälle leivinpaperi, mikäli pinta alkaa tummua liikaa. 

Anna jäähtyä ja sitten vain herkuttelemaan, nam! :)


Ojoi, voin sanoa että tämä piirakka ei kauaa vanhentunut meidän kaapissa. :)


Piirakka oli ihanan pehmeä ja vaniljaisen makuinen jugurtin ansiosta. Nam nam! :)


Käytin piirakassa Valion vähäsokerista vaniljajugurttia mutta tässä voi käyttää ihan mitä tahansa vaniljajugurttia. Ja vaihtamalla jugurtin makua, saa piirakkaan uusia makuvivahteita. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille