24. kesäkuuta 2016

VADELMA-SUKLAAKAKKU (gluteeniton)






Mieleni oli jo tovin himoinnnut oikein kunnon suklaakakkua. Nyt sain sitten viimein aikaiseksi ryhtyä tuumasta toimeen ja leipomaan suklaista herkkua. :) 

Tein kakusta gluteenittoman valmistamalla kääretortun tapaan suklaisen pohjan uunin pellille. Väliin halusin laittaa jotain herkullista suklaa- ja vadelmatäytettä, johon upotin myös tuoreita vadelmia joukkoon. Kakun kruunasi vielä sitten täyteläinen suklaakuorrute sekä tuoreet mansikat koristelussa. Tämä oli todella hyvä ja herkullinen kakku, nam! :)

Kakun pohja valmistettu uunin pellillä ja kakku on koottu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
5 munaa
1½ dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Suklaatäyte:
120 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria

Vadelmatäyte: 
2½ dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
3 rkl vadelmamarmeladia (Saarioinen)
+ tuoreita vadelmia (kotimaisia)
+ vadelmamarmeladia kakun vuoraamiseen
(täytteeseen ja vuoraamiseen riittää yhteensä 1 prk vadelmamarmeladia 230 g)

Suklaakuorrute:
150 g tummaa suklaata
25 g voita
1 dl kermaa

Koristelu:
tuoreita mansikoita
suklaarouhetta (valko+tummasuklaata)

Aloita valmistamalla kakkupohja. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kaakaojauhe, perunajauhot ja leivinjauhe. Sihtaa parissa erässä munasokerivaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis massa leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille, poista päältä pohjana ollut leivinpaperi ja jäähdytä kunnolla. 

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 16 cm vuoan pohjaa apuna käyttäen neljä pyöreää pohjapalaa. 

Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja tomusokeri. 

Valmista vadelmatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kansssa. Sekoita joukkoon vadelmamarmeladi. 

Kokoa kakku. Jaa suklaa- ja vadelmatäytteet kakun kolmeen väliin niin, että ensin tulee kerros suklaatäytettä ja sitten vadelmatäytettä, johon painellaan kevyesti tuoreita vadelmia joukkoon. Kostuta kakkua kokomisvaiheessa vaniljasokerimaidolla. Kun kakku on täytettä, sivele kakun reunoille ja pinnalle peittävä kerros vadelmamarmeladia. 

Valmista suklaakuorrute. Pilko suklaa pienemmiksi paloiksi. Mittaa kattilaan voi ja sulata se miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon kerma ja kuumenna sen verran, että seos alkaa höyrytä. Älä anna seoksen kihahtaa.  Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada valmis kuorrute kakun päälle ja levitä suklaakuorrute kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta ja reunat siisteiksi. Anna kuorrutteen jähmettyä hetken. Koristele kakun pinta sitten tuoreilla mansikoilla ja suklaarouheilla. Anna kakun seistä jääkaapissa sen aikaa, että suklaakuorrute on jähmettynyt. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Nam, ei voi muuta sanoa! Tämä oli todella hyvää. :)


Suklaa ja vadelma on kyllä aika lyömätön makuyhdistelmä! :)


Tässä taas nähdään, kuinka tuoreilla marjoilla saa kivan koristelun aikaiseksi. :)


Tuoreet vadelmat täytteessä toi kivasti purutuntumaa ja ne maistuivat vain niin hyviltä kakun välissä. :)


Kakun leikkauskuva on mielestäni tosi kauniin näköinen. 
Runsat täytekerrokset ja tuoreet vadelmat välissä saa aikaan todella näyttävän leikkauspinnan. :)


Luulen, että tätä kakkua tulee vielä tehtyä toistekin. :)


Kuvia ainakin tuli otettua tästä kakusta! Mut jotenkin ei vain voinut lopettaa kakun kuvaamista. :) Onneksi kakkua on vielä muutaman palan verran jäljellä... Taidanpa mennä vielä nauttimaan viimeisistä suupaloista. Slurps! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille