21. kesäkuuta 2016

JUUSTOKAKKUPALAT MUSTIKOILLA JA VADELMILLA




Törmäsin jokin aika sitten Yhteishyvän lehdessä marjaiseen juustokakkupiirakan reseptiin. Resepti kuulosti sen verran herkulliselta ja houkuttelevalta, että ei auttanut muu kuin ryhtyä leipomaan. :) Sopivasti vielä siskoni oli tulossa kylään tulevana lauantaina, niin ajankohta oli juuri täydellinen ohjeen kokeiluun. Siskoni tykkää nimittäin kovasti paistetuista juustokakuista. :)

Reseptissä oli pohjassa käytetty digestivekeksejä. Itse laitoin pohjaan sekoituksen kaikista keksipakettijämistä, mitä kaapista löytyi. Aina kun leipomisen jäljiltä jää vajaita paketteja keksejä, niin tässä oli oiva tilaisuus käyttää nämä jämäpaketit. Laitoin pohjaan muun muassa digestivekeksejä, murokekesejä ja kaurakeksejä. Kunnon keksikimara. :)

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty pelkästään maustamatonta tuorejuustoa, mutta itse laitoin sekä vanilja- että maustamatonta tuorejuustoa. Mielestäni massasta tulee maukkaampaa kun laittaa mukaan myös tuota vaniljatuorejuustoa. :) Lisäsin vielä myös tuorejuustotäytteeseen rouhittua valkosuklaata ja se kyllä kannatti. Kakkupaloista tuli aivan älyttömän hyviä!! :)

Kakku/piirakka on tehty neliskulmaiseen noin 22 x 32 cm vuokaan. 

Pohja:
300 g digstivekeksejä (tai sekalaisia keksejä) 
150 g voita

Tuorejuustotäyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 munaa
2 dl sokeria
130 g valkosuklaata rouhittuna
300 g pakastemarjoja (mustikka+vadelma)
2 rkl perunajauhoja

Ranskankermatäyte:
300 g ranskankermaa
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
mustikoita + valkosuklaarouhetta

Ota esille vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja yhdistä keksien kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa uuni keskitasolla 10 minuuttia. Pudota uunin lämpötila esipaiston jälkeen 175 asteeseen.

Valmista esipaiston aikana tuorejuustotäyte. Notkista tuorejuustot kulhossa ja sekoita joukkoon sokeri ja munat. Rouhi suklaa paloiksi ja lisää massan joukkoon. Kaada massa esipaistetun pohjan päälle. Lisää marjojen joukkoon perunajauhot ja riopottele marjat tasaisesti täytteen päälle. Jatka paistamista keskitasolla vielä noin 40-45 minuuttia. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

Valmista vielä ranskankermatäyte. Yhdistä keskenään kaikki täytteen aineet ja levitä paistetun piirakan päälle. Jatka taas paistamista keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes täyte on jähmettynyt kunnolla piirakan päällä. Jäähdytä piirakka ja anna olla mielellään yli jääkaapissa.

Siirrä piirakka pois vuoasta ja leikkaa reunat siistiksi. Leikkaa piirakka noin 20 palaan. Itse leikkasin palat noin  5 x 6 cm kokoisiksi herkkupaloiksi. Halutessasi voit vielä koristella palat valkosuklaarouheella tai mustikoilla. Välttämättä palat eivät koristelua edes kaipaa. :) Sitten vain kahvit keittämään ja herkuttelemaan! :)


Oijoi, kun nämä olivat herkullisia!
Kertakaikkisen hyviä ja ennen kaikkea todella helppotekoisia herkkupaloja. :)


Täytteessä voi aivan hyvin käyttää muitakin marjoja kuin mustikoita ja vadelmia - niitä vain sattui itsellä olemaan pakkasessa valmiina. :)


Tuo ranskermatäyte toi kivaa lisämakua paloihin, sitä ei missään nimessä kannata jättää pois. 
Palat hupenivat nopeasti jääkapista ja siskonikin tykkäsi niistä kovasti. :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille