19. kesäkuuta 2016

FETA-PESTOPIIRAKKA



Pitkästä aikaa tuli leivottua jotain suolaista! En tiiä miksi olen viime aikoina vain keskittynyt noihin makeisiin leivonnaisiin, vaikka suolaisetkin leipomukset ovat niin herkullisia. Jotenkin vain tykkään makeista enemmän. :) 

Nyt tuli kuitenkin testattua tällaista feta-pestopiirakkaa ja voin todeta, että tämä oli SUPERHYVÄÄ! :) Söin vastaavanlaista piirakkaa tässä jokin aika sitten yhden kaverini synttäreillä ja piirakka jäi kummittelemaan mieleeni. Tutkailin netistä kaiken maailman reseptejä ja kaikista parhaimmalta kuulosti Hellapoliisin resepti. En tohtinut lähteä soveltamaan ohjetta juuri lainkaan, sillä suolaiset herkut ovat jonkin verran tuntemattomia meikäläisellä ja niinpä päätin seurata reseptiä orjallisesti. Aurinkokuivattuja tomaatteja laitoin vain hitusen verran enemmän kuin Hellapoliisi. Alkuperäisen reseptin voit bongata täältä. :) 

Piirakan voi tehdä noin 24-26 cm vuokaan. 

Pohja:
150 g voita
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl siputtua basilikaa
noin ½ dl vettä

Täyte:
noin 150 g salaattijuustoa/fetaa
6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuina
2 dl kuohukermaa (Flora)
3 munaa
3/4 dl vihreää pestoa
150 g mozzarellajuustoraastetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka. Nypi keskenään pehmeä voi, suola ja vehnäjauho. Silppua basilika pieneksi ja lisää taikinaan veden kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Valmistele täyte esipaiston aikana. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi (jos et ole ostanut valmiiksi paloiteltuja). Yhdistä keskenään kuohukerma, munat, pesto ja juustoraaste - sekoita tasaiseksi massaksi. 

Kun pohja on esipaistettu. Ripottele pohjan päälle salaattijuustot ja aurinkokuivatut tomaatit. Kaada päälle munakerma ja jatka paistamista 200 asteessa vielä noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä ja koristele halutessasi. 


Ensimmäistä kertaa pääsin käyttämään tuota ihanaa piirakkavuokaani. Mielestäni se on niin kiva, vähän erilainen kuin tavallinen pyöreä vuoka. :)


Piirakka maistui aivan tajuttoman hyvältä ja siitä tuli meikäläisen lemppari heti kättelyssä. :) Niin helppo valmistaa ja maku on kertakaikkisen herkullinen. Pala-kuvaa en kerennyt piirakasta valitettavasti ottamaan, kun vein sen kavereilleni herkuteltavaksi. :)

Mikäli vain yhtään tykkäät pestosta, niin takuuvarmasti tykkäät myös tästä piirakasta. Namskis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille