17. kesäkuuta 2016

PAAHDETTUVALKOSUKLAA-VADELMAKAKKU



Tässä on taas yksi sellainen hyydykekakku, jota olen suunnitellut pitkän aikaa kokeilevana. Hyvä tilaisuus kokeiluun tuli, kun hyvä ystäväni tuli käymään kylässä ja pitihän sitä tehä kakku jälleennäkemisen kunniaksi. :)

Paahdettuvalkosuklaa oli aivan uusi tuttavuus itselle ja todeta voin, että oli todella herkullista. Valkosuklaan maku muuttui paahtamisen myötä ihanan kinuskiseksi ja oli aivan viedä kielen mennessään. Hyväksi kaveriksi sopi myös tuo pehmeän vadelmainen täyte. Namnam! :)

Kakku tehty 16 cm + 20 cm irtopohjavuoilla.

Pohja:
160 g murokeksejä
75 g voita
1½ rkl kaakaojauhetta
noin 1 rkl sokeria

Paahdettuvalkosuklaatäyte:
150 g valkosuklaata
½ rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2½ dl täysmaitoa
2 dl kermaa
2 liivatetta (jos haluat tiivimmän täytteen, laita 3 liivatetta)
0,25 dl sitruunamehua

Vadelmatäyte:
5 liivatetta
2 rkl situunamehua
300 g vadelmia
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
tuoreita vadelmia
pensasmustikoita
muutama pala vadelmamuru-valkosuklaata (Panda)

Aloita paahtamalla valkosuklaa. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja laita leivinpaperoidulle pellille. Paahda uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia kunnes suklaa on saanut kauniin vaaleanruskean värin. Varo ettei suklaa pääse palamaan! Jäähdytä ja pilko mahdollisimman pieneksi muruksi tai pyöräytä muutaman kerran tehosekoittimessa. 

Ota esille 16 cm vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan sokeri, perunajauho ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon paahdettusuklaa. Sekoittele kunnes suklaa on täysin sulanut seoksen joukkoon. Jäähdyttele seosta sekoittamalla ja voit myös laittaa kattilan kylmään veteen, mikä nopeuttaa jäähtymistä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana valkosuklaakiisselin joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto varovasti. Kaada valmis täyte vuokaan ja laita vuoka pakkaseen noin 4-5 tunniksi tai kunnes täyte on pakastunut kunnolla. 

Voit pakastuksen aikana tehdä jo keksipohjan valmiiksi 20 cm vuokaan. Laita pohjalle leivinpaperi ja reunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä sitten keskenään kaikki pohjan ainekset. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. 

Kun valkosuklaatäyte on pakastunut. Valmista vadelmatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Soseuta vadelmat ja paseeraa jos et halua joukkoon siemeniä. Huom! Mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta ne ensin soseuttamista. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja sekoita joukkoon soseutetut vadelmat. Sekoita joukkoon vielä sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana vadelmatuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. 

Ota pakkasesta pakastunut valkosuklaatäyte. Irrota se vuoasta ja aseta se isompaan vuokaan keksipohjan päälle. Täytä iso vuoka aivan täyteen vadelmatäytteellä ja tasoita kakun pinta esimerkiksi palettiveitsellä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla marjoilla ja valkosuklaarouheella. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Siis tämä oli todella herkullista! :)


Harmi kun en kerennyt ottamaan palakuvaa kakusta, mutta pala oli tosi kivan näköinen kun sisältä paljastui herkullinen paahdettuvalkosuklaatäyte. :) 


Nami nam! Herkkua oli ja tulen kyllä varmasti vielä tekemään jatkossa tuota paahdettuavalkosuklaata kakkujen täytteiksi, kun se oli niin hyvää. 

Itse tosiaan laitoin siihen valkosuklaatäytteeseen vain kaksi liivatetta ja täyte jäi täten todella pehmeäksi ja suussasulavaksi. Jos kuitenkin haluaa täytteestä vähän tiivimmään niin sitten suosittelen käyttämään kolmea liivatetta. :) 





2 kommenttia:

  1. Aivan ihana kakku! ♥ Mä oon vaan ihaillu vielä näitä kaikkia ihania reseptejä, joihin tulee paahdettua valkosuklaata, koska kokeilulista on vaan niin loputtoman pitkä jo muutenkin! :D Mutta se kuulostaa niin täydelliseltä, että pakko joskus ehtiä kokeilemaan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) Itelläkin on tuo kokeilulista niin pitkä, etten tiiä milloin sitä oikein kaikkia kerkeää kokeilla. Noh, pikku hiljaa vain.... ei kait siinä muu auta. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille