5. toukokuuta 2016

KOOKOS-JUUSTOKAKKU



Uusimmassa Herkku Leivonta-lehdessä oli aivan älyttömän herkulliselta kuulostava ja ennen kaikkea näyttävä ohje kookos-juustokakkuun. Kakku koristeltiin erikseen tehtävillä valkosuklaa-kookospalloilla, jotka olivat muuten tooosi herkullisia! Eipä siinä sitten auttanut muu kuin lähteä kauppaan ostamaan kookoskermaa ja alkaa leipoa tätä kyseistä kookosherkkua. Nam! :)

Aloita valmistalla ensin nuo kookopallot varsinaisen kakun sijaan. Palloja tarvitaan kakun täytteeseen, niin siksi ne on valmistettava ensin, jotta pallot kerkeävät jähmettyä kunnolla ennen niiden käyttämistä. :)

Valkosuklaa-kookospallot (25 kpl) :
250 g valkosuklaata
0,75 dl kermaa
1½ dl kookoshiutaleita
(½-1 tl vaniljauutetta)

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada se suklaarouheen päälle. Lisää tässä vaiheessa vaniljauute jos haluat käyttää sitä. Sekoittele kunnes se on tasaista ja suklaa on sulanut kokonaan kerman joukkoon. Lisää massaan kookoshiutaleet ja sekoita. Tasoita massan pinta, laita kelmu päälle ja laita jääkaappin jähmettymään noin tunnin ajaksi. 

Ota jähmettyneestä massasta noin teelusikallisen kokoisia annoksia ja pyörittele ne palloiksi. Kieritä pallot vielä kookoshiutaleissa. Laita jääkaappiin ja säilytä siellä kunnes tarvitset niitä myöhemmin. 


Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
250 g kaurakeksejä
2 rkl kaakaojauhetta
125 g voita sulatettuna

Täyte:
7 liivatelehteä
2 rkl vettä
500 g maustamatonta tuorejuustoa
1,25 dl sokeria
250 ml kookoskermaa

Koristelu:
itse tehdyt kookospallot

Ota esilla vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit esim. pussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata voi ja lisää seokseen. Painele seos vuoan pohjalle ja myös reunoille aivan ylös asti. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi tai siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Notkista tuorejuustoa ensin kulhossa vatkaamalla ja lisää sitten joukkoon sokeri ja kookoskerma. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Ota 8 kappaletta aikaisemmin tehtyjä kookopalloja ja leikkaa ne pieniksi paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada valmis täyte jähmettyneen pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 4-6 tunniksi tai mielellään yön ylitse. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele lopuilla valkosuklaa-kookospalloilla ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)


Oi, tämä oli kyllä oikea kookoksen ystävän unelmakakku! 
Itse tykkään kookoksesta paljon, joten tämä oli oikea napakymppikakku mulle. :)


Valkosuklaa kuuluu myös lempiherkkuihini ja siksi nuo pallukat meinasivat kadota jo parampiin suihin ennen koristelua. :)

 Jos tekisin uudestaan noita palloja, niin jättäisin vaniljauutteen kokonaan pois. En hirveästi pidä sen mausta leivonnassa, mutta ajattelin nyt kuitenkin kokeilla sitä. Mielestäni siitä tulee jotenkin teennäinen maku leivonnaisiin. :/ Mutta eivät pallot kuitenkaan pahoja olleet vaniljauutteesta huolimatta. :)


Täytettä tehdässä itseäni mietitty myös liivatteen määrä. Ajattelin, että onpa suuri määrä tähän kakkuun, mutta kakun koostumuksesta tuli kuitenkin todella pehmeä ja se aivan suli suuhun. :)


Nam nam nam! Kannattaa kyllä kokeilla kakkua jos vain yhtään tykkään kookoksen mausta. Täyte oli suhteellisen neutraalin makuinen eikä ollut yhtään liian makea omaan makuun. Makeutta kakku sai sitten noista valkosuklaapalloista. :) 


4 kommenttia:

  1. Heippa.
    Kakku näytä niin herkkulliselta, olen ihan kookos hullu =)
    Haluaisin kokeilla tämän reseptin mutta pelkään että en osaa tehdä sen oiken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku oli kyllä herkullista, oikein kunnon kookosherkku. :) Ei muuta kuin rohkeasti vain kokeilemaan! :D

      Poista
  2. Heissan! Etsin juustokakkua, jossa maistuisi oikeasti kookos. Ja tämä vaikuttaa nyt sellaiselta kookoksen ystävän kakulta. Ei muuta kuin kauppaan ja kokeilemaan. Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Voi kun kiva kuulla, että resepti vaikuttaa mieluisalta. Toivottavasti myös lopputulos miellyttää makuhermoja. :) Siitä on niin kauan kun itse olen tätä leiponut etten kyllä yhtään muista, miltä kakkua maistui. Tekstini mukaan hyvältä kuitenkin. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille