9. toukokuuta 2016

MUSTIKKA-KARDEMUMMAJUUSTOKAKKU UUNISSA



Voi kamala! :D Olin aivan unohtaa päivittää blogiin tämän kardemummalta maistuvan uunissa paistettavan juustokakun. Tein kaakun jo ollessa talvilomalla useita viikkoja sitten. :) Yhtäkkiä kuvat kakusta tulivat vastaan, kun selailin kuvakansioita läpi. Mutta nyt korjaan asian ja laitan reseptin tänne, sillä tämä oli aikasta herkullista kakkua. Slurps! :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla. 


Pohja:
135 g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
1½ rkl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g cream fraichea
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
½-1 tl kardemummaa
2½ rkl maissitärkkelystä
3/4 dl kermaa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaista
noin 2 dl mustikoita (pakaste)

Kauramuru:
75 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2/3 dl kaurahiutaleita
½-1 tl kardemummaa


Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele hyvin reunat. Murskaa keksit muruksi ja sekoita joukkoon fariinisokeria. Sulata voi ja sekoita se keksisokeri-seokseen. Taputtele seos tiiviisti vuoan pohjalle. 

Valmista täyte. HUOM! Sekoita kaikki vaiheet käsin, ei sähkövatkaimella.  Yhdistä tuorejuusto ja cream fraice, sekoita sekaisin. Lisää joukkoon sokerit, kardemumma ja maissitärkkelys. Sekoita varovasti sekaisin. Lisää sitten mukaan kerma, munat ja keltuaiset. Sekoita taas varovasti sekaisin. Kaada valmis täyte pohjan päälle. Ripottele jäiset mustikat täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Valmista kauramuru. Sekoita kaikki päällisen aineet sekaisin murumaiseksi seokseksi ja ripottele mustikoiden päälle. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista kakkua uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Tiputa lämpö sitten 160 asteeseen ja jatka paistoa 45-50 minuuttia. Kakku saa jäähä jonkin verran keskeltä "hyllyväksi". Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä kylmässä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkkaapikylmänä.


Nam nam, mä kyllä tykkäsin tästä kakusta paljon. 
Mustikka ja kardemumma on kyllä loistava parivaljakko leivonnassa. :)


Kardemumma on melko voimakas mauste, siksi sitä ei tarvitse paljoa laittaa täytteeseen/kauramuruseokseen.

 Itse laitoin kardemummaa melko varovasti, sillä en halunnut sen mauan valtaavan koko kakkua. :)


Seuraavaksi ajattelin tehdä samanlaisen uunissa paistettavan kakun ilman tuota kardemummaa ja sitten ajattelin laittaa mustikan lisäksi vielä myös mansikoita ja vadelmia tuon kauramurun alle. Nam, siitä tulee varmasti kans hyvää. :)

5 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Missä kohtaa tuli mustikat ja paljonko?:)

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Missä kohtaa tuli mustikat ja paljonko?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kauhea!! Oon niin kiireessä kirjoittanut tuon postauksen, että oon aivan unohtanut mustikat kokonaan pois reseptistä. Kiitos kun huomasit ja kysyit! :) Päivitin reseptiin mustikkamäärän ja missä vaiheessa ne lisätään kakkuun. Mua ihan nolottaa nyt kun tällainen kömmähdys oli päässyt käymään. :D

      Poista
  3. Tää on varmasti ihan täydellinen kakku, ihan huikeen ihana resepti ja huippuhyvän näkönen kakku! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei tämä kakku kyllä pahaa ollut. :) Tykkään paljon uunissa paistettavista juustokakuista, pitäisi vain useammin jaksaa tehä niitä. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille