1. toukokuuta 2016

VAPUN BANAANIDONITSIT UUNISSA


Vielä kerkeää vapun herkkupöytään valmistamaan näitä supernopeita ja herkullisia donitseja, jotka valmistuvat alta aikayksikön uunissa donitsipellin avulla. :) 

Ihan liian harvoin tulee kyllä leivottua näitä peltidonitseja, vaikka ne ovatkin niin herkullisia. Nyt näin vapun kunniaksi kaivoin pellin kaapista ja valmistin yhden satsin näitä meheviä banaanidonitseja. En osannut päättää millaisen kuorrutuksen halusin donitseille, joten jouduin sitten tekemään kuorrutukset kahdella tavalla. :) Tämä kävi kätevästi, puolet sai ylleen voi-kaneli-sokeri -kuorrutuksen ja toinen puoliska makoisan suklaakuorrutteen. Herkullista! :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta donitseja. 

Massa:
50 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1 kypsä banaani
1 dl jukurtti-rahkaa (Ehrmann)

Suklaakuorrute:
noin 70 g tummaa suklaata
1-2 tl öljyä
noin 10 kpl keltaisia Candy Meltsejä
nonparelleja

Sokerikuorrute:
noin 50 g voita sulatettuna
kanelia
sokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota esille donitsipelti ja voitele kolot hyvin voilla/öljyllä tai vuokaspraylla. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita hyvin sekaisin.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin massan joukkoon. Muussaa banaani ja lisää se massaan jukurttirahkan kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 

Laita massa pursotinpussiin ja pursota taikina vuoan koloihin, noin 3/4 taikinaa per kolo. Paista dontiseja uunin keskitasolla noin 10 minuuuttia tai kunnes kypsiä. Jäähdytä hetki ja kumoa donitsit leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. 

Sulata voi mikrossa. Sekoita kipossa kanelia ja sokeria sopivassa suhteessa oman maun mukaan. Voitele sulaa voita kuuden donitsin päälle kauttaaltaan. Pyöritä voidellut donitsit sokeriseoksessa. Valmista tuli. :) 

Suklaadonitseja varten, sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon öljy, jotta suklaasta tulee notkeampaa ja näin ollen siihen on helpompi dipata donitsit. Dippaa donitsit yksi kerraallaan suklaaseen. Sulata candy meltisit samaan tapaa mikrossa ja koristele sillä ja nonparelleilla donitsit loppuun. Laita jääkaappin jähmettymään. Valmista! :) 


Oijoi, kun oli hyvää! Slurps... :)


En osannut oikein päättää kummat oli parempi, sokeriset vai suklaiset.
 Ehkä nyt tuli tasapeli ja molemmat olivat yhtä hyviä. :)


Vielä tämän päivän saa herkutella vappuherkuilla. Sitten onkin palattava taas normaali arkeen ja unohdettava kaikki herkutellaan. Nyt nautitaan kun vielä saadaan. :) 

Oikein mukavaa vappupäivää kaikille! :)

2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille