11. maaliskuuta 2016

VALKOSUKLAA-FUDGEKEKSIT



Aijai, nämä jos mitkä olivat makoisia keksejä.... mutta silti aivan tajuttoman herkullisia! Huomasin tuossa eräs päivä, et mun keksipurkki oli päässyt tyhjäksi ja jotain täytettä purkkiin oli keksittävä. Tarkistin läpi kaappini raaka-ainevarastot ja niinpä päätin sitten leipoa näitä valkosuklaisia keksejä, joihin tuli mukaan Dr. Oetkerin fudge chunks-paloja. :) 

Ohjeella tulee noin 25 kappaletta keksejä. 

Massa:
175 g voita
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g valkosuklaata
1 pss (á 100 g) fudgepaloja (Dr. Oetker)

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja leivinpaperoi valmiiksi pari uunipeltiä.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja muna. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet parissa erässä massan joukkoon. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää ne lopuksi massaan fudgepalojen kanssa. 

Ota ruokalusikalla massasta taikinanokareita ja aseta ne pellille. Ei tarvitse painella eikä pyöritellä palloiksi. Länttää vain taikinaklöntit pellille ja muista jättää leviämisvaraa keksien välille. :) 

Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.


Nam nam nam nam! :)


Nyt on taas keksipurkki täynä tavaraa.... ainakin vähän aikaa! ;)


Mulla on tapana, että vain viikonloppuisin saa syyä herkkuja. :) En tulis kyllä yhtäkään viikonloppua toimeen jos en saisi mussutella keksejä. Oon varmaan ehkä hieman keksiriippuvainen ihminen. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille