8. maaliskuuta 2016

LAKRITSIKREEMILEIVOKSET



Ostin tuossa jokin aika sitten kaupasta lakritsijauhoa ja sitten vielä sellaista lakritsisiirappia. Ajattelin että näistä täytyy kyllä ehdottomasti keksitä jotain kivaa leivottavaa. :) 

Pienen mietinnän ja leipomiskirjojen pläräämisen jälkeen päätin tehdä pieniä lakritsikreemileivoksia. Olivat muuten tosi hyviä vaikkakin melko makeita. Eipä ainakaan tarvinnut montaa syödä kerralla! :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta minileivoksia.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl lakritsijauhetta
½ dl sokeria
75 g voita
1/4 dl vettä

Täyte+koristelu:
90 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
½ - 1 dl lakritsisiirappia
lakritsiströsseleitä

Valmista leivosten pohjat. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota esille muffinsipelti ja laita koloihin paperivuoat. 

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, lakritsijauhe ja sokeri. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaulaa taikina levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla 12 palaa, halkaisijaltaan noin 6-7 cm. Painele taikinapalat vuokien pohjalle ja vähän myös reunoille. Paista pohjia uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täytekreemi. Sekoita pehmeän voin joukkoon tomusokeri. Lisää mukaan lakritsisiirappia oman maun mukaisesti. Pursota valmis kreemi jäähtyneiden pohjien päälle ja koristele strösseleillä.


Kannatti kyllä ostaa tuota jauhetta ja siirappia, olivat tosi hyviä! :)


Nam, vaikkakin nämä oliva makeita niin suurena lakritsin ystävänä nämä upposivat minuun todella hyvin. :D Nopeasti ne katosivat kaapista makeudesta huolimatta. ;)


Herkullista! :)


Pohja oli kivan rapea, aivan kuin keksipohja ja sitten tuo täyteläinen kreemi kruunasi leivoksen. Olivat todella hyviä kahvin kanssa nautittuna. :)


Mikäli ei niin välitä lakritsista, niin sen voi aivan hyvin vaihtaa johonkin toiseen raaka-aineseen. Pohjasta vain jättää jauheen pois ja täytteessä käyttää esimerkiksi vaikka jotain hyvää likööriä. Kahvi- tai suklaalikööri vosivat toimia aika kivasti. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille