24. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISEN SUUSSASULAVA PORKKANAKAKKU



Yksi päivä töissä ollessani, mulle tuli ihan hirveä himo porkkanakakkuun, kun näin työkaverini tekevän niitä. :) Niinpä päätin tehdä kotona porkkanakakun pääsiäisteemaan sopivaksi. :)

Oli muuten aivan älyttömän herkullista, vaikkakin makeaa mutta vain NIIN hyvää. :)

Tuota täytettä/kuorrutetta tulee alla olevalla ohjeella todella reilu satsi. Kuten kuvista näkyy, niin sitä on kakussa aika reilu määrä. :) Jos haluaa tehä pienemmän annoken sitä niin sopiva määrä aineita olisi 200 g voita, 400 g sulatejuustoa ja 6 dl tomusokeria. Itse vain tykkään niin tuosta kuorrutteesta, että halusin sitä olevan kakussa kunnolla. :D

Kakku on tehty 20 cm vuokaan.

Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
4½ dl porkkanaraastetta
150 g voita sulatettuna

Täyte/kuorrute + koristelu:
300 g voita
500 g sulatejuustoa
7 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
valkosuklaata pari palaa
suklaamunakarkkeja

Valmista pohja. Ota esille 20 cm vuoka ja vuoraa sen pohja ja reunat leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Kuori ja raasta porkkanat mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Sulata voi. 

Lisää hieman jäähtynyt voi munasokerivaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää sitten kuivat aineet ja lopuksi porkkanaraaste. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, noin 45-55 minuuttai tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja irrota vuoasta. 

Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Valmista täyte/kuorrute. Huom! Voin ja juuston tulee olla huoneenlämpöisiä. Notkista ensin juustoa, lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Mauta sekoituksen loppuvaiheessa vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. 

Täytä kakku ja kuorruta kakku samaisella täytteellä kauttaaltaan. Laita hetkeksi jääkaappiin ja koristele sitten valkosuklaalla ja karkeilla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


NAM!!!! :)


Kakkupohjasta tuli todella mehevä ja se vain maistui niin hyvälle! :)


Yleensä olen tuon kuorutteen tehnyt tuorejuustosta mutta nyt halusin kokeilla tehä sen sulatejuustosta. Ei ollut yhtään hullumpaa, tosi herkullista! :)


Kyllä tällä kelpaa herkutella! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille