22. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISEN HELPPO MANGOHYYDYKEKAKKU



Tämä mangolta maistuva hyydykekakku valmistuu helposti pääsiäiseksi herkkupöytään tarjottavaksi. Löysin kaapista, jo kauan aikaa sitten ostetun, suorakaiteen muotoisen irstopohjavuoan ja ajattelin tehdä vaihteeksi siihen hyydytettävän kakun. Oli ihan kivaa vaihtelua tavalliseen pyöreään kakkuun verrattuna. :)

Kakku on todella helppo valmistaa ja raaka-aineitakaan ei kakkuun tarvita montaa eri sorttia. Käytin kakussa ihan vain lasten Piltti-soseita, kun niitä sattui olemaan kaapissa muutama purkki. Ne oli tosi käteviä tässä! :)

Kakku on tehty 35 x 11 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. 

Pohja:
200 g suklaadigestive-keksejä
70 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
200 g vaniljarahkaa 
3 prk (á 125g) Piltti-soseita (mango+jugurtti ja mango)
noin 4-5 rkl tomusokeria 

Koristelu:
pari palaa valkosuklaata
suklaamunakarkkeja

Ota esille vuoka ja laita siihen leivinpaperi. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja myös reunoille. Laita jääkaappiin. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vispaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon rahka, tomusokeri ja Piltti-soseet. Huom! Säästä noin puoli purkkia sosetta. Maista täytettä ja lisää tomusokeria oman maun mukaan. Kuumenna säästetty sose kuumaksi/kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivatesose-seos täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia tai yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Rouhi valkosuklaata ja ripottele sitä kakun päälle. Viimeistele kakku suklaamunakarkeilla. 


Kakusta tuli mielestäni ihanan pääsiäinen! :)


Nam, oli hyvää kakkua! Vaikkakin ehkä hiukan pliisun makuinen omaan makuun. Jotain makua tämä olisi mielestäni kaivannut, mutta ei tämä kuitenkaan huono ollut. Kahvin kanssa kakku maistui oikein hyvin. :)


Tuolla tekemälläni ohjeella täytettä tuli aika reilu annos ja aivan kaikkea täytettä en saanut mahtumaan vuokaan. Yli jääneestä täytteestä tein sitten pieniä annosjälkkäreitä laseihin. Hieman murensin keksejä lasin pohjalle ja sen päälle täytettä. :) 


Ehkä makua kakkuun olisi saanut lisää, mikäli olisi käyttänyt jotain muuta makurahkaa vaniljarahkan tilalla tai jotain muuta mangososetta. Lueskelin netistä näin jälkikäteen, niin moni on käyttänyt Bonne-merkkistä mangososetta ja todennut sen hyväksi. Täytyypä joskus kokeilla sitä. :) Kakun makua pystyy juuri tuolla rahkalla ja eri Pilteillä/soseilla muuntamaan omaan makuun sopivaksi. :) 

Mikäli ei omista tuollaista suorakaiteen muotoista vuokaa, kakun pystyy vallan mainiosti tekemään tavalliseen pyöreään vuokaan. Ehkä sopiva vuokakoko olisi noin 18-20 cm. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille