28. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISEN PUPUKAKKU; MANGO-SUKLAAKAKKU


Vielä vähän pääsiäisaiheisia leivonnaisia olisi tarjolla. :) Tämän pyllistävän pupukakun vein kotiini Lappajärvelle viemisiksi pääsiäisen herkkupöytään. Näin netissä kuvan tuollaisesta samanlaisesta kakusta ja ajattelin, että onpa kivasti koristeltu kakku. Halusin heti kokeilla tehä samantyylisen kakun ja näin pääsiäisenä kakku oli kuin nakutettu kahvipöytään tarjottavaksi. :)

En vain meinannut mistään kaupoista löytää noita KitKat- patukoita. :( Kunnes kävin Lidl:ssä ja sieltä löytyi kyseisiä patukoita minikoossa. Ne saivat siis kelvata mulle ja olivat kyllä juuri oikean kokoisia tähän kakkuun. :)

Kakkupohja on paistettu 25x25 cm vuoalla ja koottu sitten pyöreään 18 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Täyte:
3 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
1-2 tl vaniljakreemijauhetta
200 g mangorahkaa (Arla)
1 dl mangososetta (Bonne)
+ mangomarmeladia noin ½ prk (Saarioinen)

Koristelu:
1½ dl vispikermaa
kaakaojauhetta + tomusokeria
18-19 kpl mini Kitkat-patukoita
2-3 pss suklaaraemunia
valkoista ja vaaleanpunaista sokerimassaa
koristenauhaa

Valmista kakkupohja. Ota esille noin 25x25 cm vuoka ja laita siihen leivinpaperi valmiiksi. Yhdistä kakkupohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy, sekoita sekaisin. Kiehauta vesi ja kaada massaan joukkoon koko ajan vatkaten, sekoita vielä hyvin koko massa sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista 180 asteessa, uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 18 cm vuoan pohjan avulla pyöreä pala ja leikkaa se kahteen osaan. Säästä yli jääneet kakkupohjapalat halutessasi ja valmista niistä esim. pieniä cake popseja. :)

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon rahka ja puoleta mangososeesta. Kuumenna loppu sose kiehuvan kuumaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Kokoa kakku. Ota esille tarjoilulautanen ja laita irtovuoan reuna lautaselle. Halutessasi voit laittaa sisäreunaan reunakalvon tai palan leivinpaperia. Laita toinen pohjapaloita reunojen sisään. Levitä kerros mangomarmeladia pohjan päälle. Kaada koko täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Aseta sitten toinen pohjapala kanneksi kakulle. Laita jokin kevyt paino kannen päälle. Itse laitoin ensin palan leivinpaperia kannen päälle ja sitten vuoan pohjan kevyeksi painoksi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia tai yön ylitse. 

Kakun hyytymisen aikana kannattaa valmistaa pupu-koriste. Pyöritä valkoisesta sokerimassasta pallo ja halkaise se kahtia. Tämä osa on pupun peppu/vartalo. Pyöritä pieni pallo hännäksi ja tee siihen saksilla pieniä leikkauskuvioita. Kiinnitä häntä vartaloon pienillä määrällä vettä. Muotoile valkoisesta massasta vielä jalat ja vaaleanpunaisesta massasta täplät jalkoihin. Anna kuivua rauhassa. 

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä vuoka ja mahdollinen reunakalvo/leivinpaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja tomusokerilla. Levitä ohut kerros kermaa kakun reunoille ja päälle. Irrota KitKat-patukat toisistaan ja aseta ne yksitellen kiertämään kakun reunaa. Aseta hieman kuivahtanut pupu-koriste keskelle kakkua ja liimaa vedellä jalat kiinni vartaloon. Laita suklaaraekarkit pupun ympärille koko kakun pinnan alueelle. Halutessasi voit vielä laittaa koristenauhan patukoiden ympärille kakun reunoille, tällä varmistaa että patukat pysyvät varmasti pystyssä. Sitten vain herkuttelemaan. :)


Kuvia en hirveästi kerennyt kakusta nappaamaan ennen kuin kahvittelijat hyökkäsivät kakun kimppuun. :) Enkä sitten siinä kaiken kiireen keskellä muistanut ottaa kuvaa leikatusta kakusta. Mutta nooh... :)

Kakku oli hyvää ja tuo mangotäyte oli kivan raikas täyteläisen ja meheävän suklaapohjan kanssa. Sopivat hyvin yhteen! :) Aika tuhtia tavaraa kakku kyllä oli noiden suklaamunien ja -patukoiden ansiosta. Mutta ei se mitään... :D


Kuvaan pääsi mukaan jopa rakas, ihka ensimmäinen oman kissani, Manu/Manuska/Manumannekiini. Rakkaalla lapselle on monta nimeä. :D Hän tarkkailee tuimana taustalla kakkua. Voi, Manua oli niin ihana nähä pitkästä aikaa, leikin sen kanssa vaikka kuinka paljon ja annoin herkkunappeja. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille