31. maaliskuuta 2016

HERKULLINEN RAHKAKAKKU




Tämä on kyllä herkullista rahkakakkua, tykkään tosi paljon tästä! Kakku ei ole liian makea ja täyte maistuu ihanan pehmeältä ja on vain niin kertakaikkisen hyvää. :D 

Tein samanlaisen kakun viime vuonnakin pääsiäisenä, mutta siihen versioon en laittanut persikkaa tuon täytteen päälle ollenkaan. Mielestäni tuo persikkasose päällä toi kivasti raikkautta vielä kakkuun ja kakku oli todella pirteän näköinen. :)

Kakku on valmistettu 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
150 g voita sulatettuna

Rahkatäyte:
500 g maitorahkaa
100 g sokeria
120 g munia
120 g voita sulatettuna
60 g vaniljakreemijauhetta
sitruunamehua
+ noin 2 dl persikkasosetta

Aloita valmistamalla pohja. Vuoraa 24 cm vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet, mittaa kerma valmiiksi ja sulata voi mikrossa. Kaada valmiiseen munasokerivaahtoon, koko ajan sekoittaen vatkaimen ykkösteholla, ensin voisula, heti perään kerma ja viimeiseksi kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet juuri ja juuri sekaisin sähkövatkaimella ja sekoita lopuksi vielä esim. nuolijalla hyvin aineet sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa, noin 25-30 minuuttia.

Valmista täyte sillä välin kun pohja on uunissa. Sulata voi. Mittaa kulhoon kaikkia täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi täytemassaksi. Sitruunamehua ei tarvitse laittaa paljoa, vähän oman maun mukaan voi sitä lisäillä. :) Voit käyttää joko valmista persikkasosetta kakun täytteen päällä tai soseuttaa itse purkkipersikat ja maustaa vielä halutessasi sokerilla.  Ota pohja pois uunista ja levitä täyte sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Lusikoi sosetta piniksi "klönteiksi" täytteen päällä ja vedä veiselle klönttien läpi, jolloin pitäisi syntyä sydänkuvio. Jatka paistamista vielä 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Voit nostaa kakku uuni keskitasolle tässä vaiheessa, mutta katso ettei pinta saa kovin paljoa väriä. Jäähdytä kakku ja siirrä tarjoilulautaselle. 




Nam nam! :)


Nopeasti kakku katosi kahvipöydästä! 
Tätä täytyisi kyllä tehdä useamminkin, kun se on niin herkullista. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille