6. maaliskuuta 2016

MARJAINEN PAISTETTU JUUSTOKAKKU



Pitkästä aikaa tuli tehtyä uunissa paistettua juustokakkua. Nam, kuinka hyvää tämä oli!! :)

Ostin tuossa jokin aika sitten pari tuollaista 16 cm irtopohjavuokaa ja niinpä ajattelin testata vuokaa tässä juustokakussa. Oli ihan kiva tehä tällainen pieni juustokakku ison sijaan. :) 

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
100 g digestivekeksejä
50 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
3 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa 
marjasekoitusta (mansikka/mustikka/vadelma, pakasteena)

Koristelu:
marjoja 
tomusokeria

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Murskaa pohjan keksit muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele vuoan pohjalle tasaisesti ja esipaista pohjaa noin 8 minuuttia. 

Valmista täyte. Sekoitin täytteen käsin lusikan avulla, en käyttänyt sähkövatkainta. Notkista tuorejuustoja hiukan keskenään. Lisää sitten joukkoon ranskankerma, sokerit, raastetut kuoret, mehu ja maissitärkkelys. Lopuksi lisää munat ja sekoita vain sen verran, että täyte on tasaista. Kaada noin puolet täytteestä esipaistetun pohjan päälle. Ripottel päälle marjasekoitusta ja kaada päälle loput täytteestä. Tasoita pinta ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kakku on tässä vaiheessa keskeltä vielä aika hyllyvää. Jätä kakku uunin jälkilämpöön reiluksi puoleksi tunniksi. Jäähdytä sitten huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin yön yli. 

Irrota kakku seuraavana päivänä vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla ja sihtaa päälle vielä vähän tomusokeria. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Tämä oli kyllä NIIIIIN hyvää! Meillä jopa Janikin kehui moneen kertaan, että olipas hyvää kakkua. Täytyy varmaan tehä pian uudestaan tätä. :)


En kyllä keksi mitään negatiivista sanottavaa kakusta.
 Lyhyestä virsi kaunis - Taivaallisen hyvää kakkua! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille