16. maaliskuuta 2016

KISSAMAISET SITRUUNASUKLAAMUFFINSIT



Edellisellä Helsingin reissulla käväisin pikaisesti Stockmannilla ja sieltä mukaani tarttui kissajääpalamuotti. Mieleeni tuli heti jo siellä kaupassa, että haluan tehä muotilla kissamuffinseja ja nyt ne sitten pääsin toteuttamaan. :) 

Reseptillä tulee 12 kappaletta normaalin kokoista muffinsia. 

Massa:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa 
1 dl öljyä
100 g sitruunan makuista leivontasuklaata (Fazer)

Kuorrute+kissat+koristelu:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
noin 50 g appelsiinituorejuustoa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
(muutama tippa sitruunamehua)
keltaista pastaväriä

noin 25 kpl mustia Candy Melts-nappeja
mustia/keltaisia nonparelleja ja strösseleitä

Aloita valmistamalla muffinsit. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita paperiset muffinsivuoat valmiiksi muffinsipellin koloihin. 

Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä maito ja öljy erillisessä kipossa. Lisää sitten vuorotelle munaölyä ja kuivia aineita munasokerivaahdon joukkoon. Rouhi suklaa paloiksi ja kääntele lopuksi taikinan joukkoon. 

Lusikoi taikina tasaisesti vuokiin ja paista uunin keksitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä.

Jäähtymisen aikana voit valmistaa kissakoristeet. Ota esille kissamuotti ja sulata mustat Candy Meltsit mikrossa. Lusikoi sula massa muotin koloihin ja laita jähmettymään jääkaappiin. Nämä jähmettyvät todella nopeasti. Ehkä noin 5-10 minuutissa. 

Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon tuorejuustot ja mausta halutessasi vielä sitruunamehulla. Lisää kuorrutteeseen vielä vähän keltaista väriä ja sekoita. Pursota kuorrute avoimella tähtityllalla jäähtyneiden muffisien päälle. Koristele nonparelleilla/strösseleillä ja kissakoristeilla. 


Miau! Kissa vain ovat niin IHAAANIA! :) 


Muffinsit olivat hyviä ja tuo sitruunasuklaa toi kivasti makua muuten aika tavalliseen muffinsimassaan. Näistä muffinseista tulee itelle ihan kevät ja pääsiäinen mieleen. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille