28. helmikuuta 2016

TALVINEN SUKLAA-VANILJAKAKKU


Tämä valko-sininen talvikakku lähti samaan paikkaan kuin nuo edelliset kakkutikkarit. :)

Pohjana on 5 munan sienikakkupohja ja täytteistä löytyy vaniljaa ja suklaata. Kuorrutukseen käytin nyt ensimmäistä kertaa Satin Ice-merkkistä vaniljan makuista kaulattavaa kuorrutetta. Koristeet muuten on tehty tavallisesta sokerimassasta. :)

Pohja:
5 munaa
2½ dl sokeria
1,2 dl vettä
3,8 dl vehnäjauhoja
1,9 tl leivinjauhetta

Suklaatäyte:
2½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata

Vaniljamousse:
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
2 dl maitoa
1 pss vaniljakakkumousse-jauhetta (Dr. Oetker)
2 rkl vaniljatuorejuustoa

Kostutus: appelsiinimehua

Kuorrutus+koristeet:
voikreemiä
valkoista sokerimassaa (Satin Ice)
sokerimassakoristeet

Vuoraa 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla, pohja + reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kiehauta vesi ja lisää se munasokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Sihtaa kuivat aineet joukkoon ja nostele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada massa vuokaan ja paista alimmalla tasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä.

Leikkaa pohja kolmeen osaan ja valmista täytteet. Suklaatäytettä varten sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista tuorejuusto kipossa ja sekoita sula suklaa joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa ja yhdistä sitten suklaatuorejuuston kanssa. Vaniljatäytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi kreemijauheen kanssa. Sekoita keskenään maitoa ja moussejauhe, kunnes koostumus on moussemaista. Yhdistä sitten kermavaahdon kanssa ja lisää vielä vähän tuorejuustoa joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. 

Täytä kakku irtopohjavuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Kostuta kakkua täyttämisen yhteydessä appelsiinimehulla. Kääri kelmu täytetyn kakun päälle ja laita jääkaappiin noin 3-4 tunniksi tai yön ylitse. 

Irrota kakku vuoasta ja kumoa kakkupahvin päälle. Kuorruta kakku voikreemillä ja laita jääkaappiin kunnes kreemi jämäköityy. Kaulaa valkoinen massa ja kuorruta kakku sillä. Valmista helminauhamuotilla alareunaan koristus. Kakun päälle tulevat koristeen kannattaa tehä jo paria päivää aikaisemmin jotta ne kerkeätä kuivahtaa kunnolla. Koristele kakku. 


Tällaisia kakkuja on aina kiva tehä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille