28. helmikuuta 2016

SUKLAISET KAKKUTIKKARIT / CAKE POPS



Nämä talviteemaiset kakkutikkarit lähtivät koristamaan pienen pojan synttäriherkkupöytää. :) 

Pohjana oli erittäin mehevä ja kostea suklaakakkupohja. Makua popseihin tuli vaniljatuorejuustosta ja appelsiinituorejuustosta. Puolet tein vaniljamakuisiksi ja puolet appelsiinin. Kuorrutteet olivat vaniljamakuisia Candy Meltsejä ja koristeet nonparelleja. :) 

Ohjeella tulee noin 20-25 kappaletta popseja. Riippuen kuinka isoa popseja haluaa tehä.

Suklaakakkupohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Kuorrutteet+koristelu:
noin 100 g vaniljatuorejuustoa
noin 100 g appelsiinituorejuustoa
1 pss vaaleansinisiä Candy Meltsejä
1 pss valkoisia Candy Meltesejä
ruokaöljyä
nonparelleja
+tikkaritikkuja ja silkkinauhaa


Valmista kakkupohja. Tämä kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä ennen kuorruttamista. Ota esille noin 25x25 cm vuoka ja laita siihen leivinpaperi valmiiksi. Yhdistä kakkupohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy, sekoita sekaisin. Kiehauta vesi ja kaada massaan joukkoon koko ajan vatkaten, sekoita vielä hyvin koko massa sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista 180 asteessa, uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Jäähdytä. 

Jaa kakkupohja kahteen kulhoon. Sekoita toiseen vaniljajuustoa ja toiseen osaan appelsiinijuusto. Pyörittele massat palloiksi. Ite punnitsin pallot, jotta sain kaikista saman kokoisia. Yhden pallon paino oli 35 g. Laita valmiit pallot jääkaappiin noin tunniksi. Sulata muutama candy melts nappi ja kasta tikkaritikkujen päät siihen ja työnnä kevyesti jokaiseen palloon kiinni yksi tikku. Anna taas olla jääkaapissa jonkin aikaa, jotta tikut kiinnittyvät kunnolla kiinni palloihin. 

Kuorruttamista varten sulata ensin mikrossa esim. valkoiset Meltsit. Lisää joukkoon pienissä erillä huoneenlämpöistä ruokaöljyä, jotta saat koostumuksesta sopivan juoksevaa pallojen dippaamiseen. Laita kuorrute melko kapeaan ja korkeaan astiaan. Dippaa pallot yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja koristele heti nonparelleilla. Pinta jähmettyy tosi nopeaa ja siksi koristeet pitää laittaa heti, jotta ne tarttuvat kiinni. Tee näin kaikille palloille ja sit sama homma sinisillä kuorrutteella. Säilytä valmiita popseja jääkaapissa. Halutessasi voit sielä sitoa pienet rusetit tikkuihin koristeiksi. :)



Pahoitteluni huonoista kuvista! Tuli kiire kuvata popsit ja kuvat ovat kyllä sen nököisiäkin. :D


Mielestäni popsit onnistuivat kivasti ja olivat ihanan talvisen näköiset, kuten kaverini oli halunnutkin. :)



Popseja tuli muutama ylimääräinen ja pääsin näin ollen itekin maistamaan niitä. :) Olivat kyllä hyviä! Tykkäsin molemmista mauista kovasti. Täytyy varmaan itellekin tehä näitä joskus. Lurps! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille