23. helmikuuta 2016

SUKLAA-MUSTAHERUKKA-VOIKREEMIKAKKU



Tämä jos mikä oli oikea testikakkujen testikakku. :) Pohjana oli sienikakkupohja, jonka sain sitten toisella kerralla onnistumaan täydellisesti, jes! :) Täytteissä kokeilin Valion uutuus tuorejuustoja mustaherukkaa ja suklaata. Kakun kuorrutteeksi valmistin voikreemin, jolla pursotin kakun kauttaaltaan ruusutekniikalla. Voikreemiä en ollut ennen valmistanut tällä tavalla ja halusin kokeilla millaista siitä tulee. Sekä tuo kuorrutuksen pursotustyylikin oli ekaa kertaa kokeilussa. Kyseessä oli siis todellinen testikakku. :D

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Täytteet:
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
200 g suklaatuorejuutosta (Valio)
200 g mustaherukkatuorejuustoa (Valio)
mustaherukkahilloa

Voikreemi:
500 g voita (huoneenlämpöistä)
125 g sokeria
200 g vettä
1-2 maustemittaa vaniljauutetta
+ violettia pastaväriä

Koristeluun: nonparelleja

Valmista jo edellisenä päivänä kakkupohja. Vuoraa 24 cm vuoka leivinpaperilla, pohja + reunat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kiehauta vesi ja kaada vesi ohuena nauhana munasokerivaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vielä hetkinen massaa, ei tarvitse vatkata kauaa. Sihtaa kuivat aineet massaan ja nostele varovasti nuolijalla sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa noin 35-40 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna valmiin kakun olla hetken aikaa vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jähtyymään. Siirrä jäähtynyt pohja jääkaappiin. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valmista täytteet. Vatkaa kerma vaniljakreemijauheen kanssa vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan, sekoita toiseen suklaatuorejuusto ja toiseen mustaherukkatuorejuutosto. Mausta vielä täytteitä jos haluat. Itse laitoin tuohon mustaherukkatäytteeseen lisäksi vähän sokeria ja pari ruokalusikkaa mustaherukkahilloa. Täytä kakku, laita toiseen väliin suklaatäyte ja toiseen mustaherukkatäyte. Herukkatäytteen alla laitoin ohuen kerroksen vielä mustaherukkahilloa. Kostuta kakkua täyttämisvaiheessa vaniljasokerimaidolla. Laita täytetty kakku jääkaappiin. 

Valmista voikreemi. Aloita kiehauttamalla sokeri ja vesi kattilassa, jäähdytä seos. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää joukkoon jäähtynyt sokerivesi pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes kreemi on saavuttanut pehmeän ja kuohkean rakenteen. Mausta loppuvatkauksen aikana kreemi vaniljauutteella halutessasi. 

Laita kakun ympärille ohut kerrot kreemiä. Värjää osa kreemi violetilla värillä. Siirrä kreemi pursotuspussiin ja pursota kakun ympärille ruusuja kakun alareunasta aloittaen. Kun violetti kreemi loppuu, jatka pursottamista lopulla värjäämättömällä kreemillä. Koristele kakun pinta vielä pienillä violetin värisillä nonparelleilla/sokeripalloilla. :)


Tuo voikreemi oli kyllä aika tuhtia tavaraa mutta oli tosi tyytyväinen siihen. Alan kyllä jatkossa ehdottomasti käyttämään sitä kaikessa missä vain kreemiä tarvitaan. :) Sitä on sitten helppo maustaa tilanteen mukaan eri mausteilla. :)


Pohja oli mielestäni erittäin onnistunut ja tykkäsin tosi paljon pohjan koostumuksesta tavalliseen sokerikakkupohjaan verrattuna. Luulen että teen jatkossa aika paljon pohjat tällä reseptillä. :)


Mitä tulee noihin täytteisiin, täytyy sanoa että olin todella pettynyt niihin!! :( Odotin että Valion tuotteilta paljon enemmän, mutta mielestäni juustot olivat aivan karmean makuisia. Mustaherukkatäyte maistui mielestäni aivan sille flunssalääkkeelle, Finrexiltä. Hyite!! Suklaajuustokaan ei ollut makuuni, siinä oli jonkin pistävä maku, josta en tykännyt laikaan. :(


Täytteiden takia en pystynyt syömään kakkua kuin yhden palan. Muuten kakku lensi kyllä suoraan roskiin. Tiedänpä ainakin jatkossa etten käytä noita tuorejuustoa enää leivonnassa. :D Mutta tämähän oli vain testikakku, niin siinä mielessä ei haitannut vaikka maku ei ollutkaan niin hyvää kuin olin odottanut. Tyytyväinen olin kuitenkin kakkupohjaan ja voikreemiin. :D

Tuolla ruusupursotuksella saa kyllä todella näyttävän ja mukean näköisen kakun. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille