21. helmikuuta 2016

MANSIKKA-SUKLAAKAKKU + MANSIKKALEIVOKSET




Tämä kakku syntyi ikään kuin vahingossa, en ollut suunnitellut sitä laisinkaan etukäteen. :) Testasin eräs päivä yhtä iteselleni uutta suklaakakkupohjan reseptiä. Tein pohjan neliskulmaiseen noin 25x25 cm vuokaan. Olin myös samaisella kerralla tekemässä puolipallon muotoisia mansikkaleivoksia, joihin valmistin mansikkaisen hyydytettävän täytteen. Tuota täytettä jäi aika reippaasti yli leivoksista ja en olisi millään halunnut heittää hyvää täytettä roskiin. Sitten välähti, että mähän teen tuosta suklaakakkupohjasta pienen kakun, johon käytän ylijääneen täytteen. :)

Tässä ensin ohje noille mansikkaleivoksille. Ohjeella tulee 6 kappaletta puolipallon muotoisia leivoksia ja sit tuota täytettä jäi yli vielä sitten tuohon kakun täytteeksi. 

Täyte:
3 liivatelehteä
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
1 tl vaniljasokeria
300 g mansikkajukurttia (Valio, sileä mansikka jukurtti)
180 g mansikkakarmeladia
½ sitruunan mehu

Pohja:
110 g suklaakaurakeksejä
50 g voita sulatettuna

Koristelu:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata
tummaa suklaata

Ota esille silikoninen puolipalloleivos-muotti. Aloita leivosten tekeminen valmistalla täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita joukkoon jukurtti ja 3-4 rkl mansikkamarmeladia. Huom! Jätä marmeladia vielä myös leivosten sydämiksi. Kuumenna puolikkaan sitruunan mehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita vielä hyvin täyte sekaisin. Laita valmis täyte pursotuspussiin ja pursota leivoskoloihin vähän täytettä. Lusikoi sitten marmeladia jokaisen leivoksen sydämiksi täytteen päällle. Pursota vielä lisää täytettä marmeladin päälle, mutta älä pursota koloa liian täyteen, jotta pystyt vielä tekemään keksipohjan jokaiselle leivokselle. 

Valmista pohja. Murksaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Lusikoi ja painele varovasti keksivoi-seos leivospohjaksi täytteen päälle. Laita leivokset pakkaseen muutamaksi tunniksi tai mielellän vaikka yön ylitse. 

Ota leivokset pois pakkasesta ja irrota muotista. Anna olla vähän aikaa huoneen lämmössä, jotta leivokset sulavat ennen tarjoilua tai laita leivokset hyvissä ajoin ennen tarjoilua jääkaappiin sulamaan. Koristele leivokset haluamallasi tavalla. Itse dippasin tuoreita mansikoita valkosuklaaseen ja tein vielä suklaaraidat päälle. Nam! :)


Nämä puolipallon muotoiset leivokset ovat kivan kokoisia omasta mielestäni, eivät liian suuria eikä liian pieniäkään. Passeleita siis! :)


Jukurtilla saa kyllä kivan makuiseksi tuon täytteen ja ennen kaikkea täyte on ihanan pehmeää ja suussasulavaa. :)


Vaikka nyt on jo ystäväpäivä ohitse.... Nämä olisivat olleet juuri oivia herkkua päivän kunniaksi. Mutta tokihan näitä voi aivan muuten vain herkutella ystävien kanssa. :D

******************************************************************************

Tässä vielä ohje sitten tuolle kakulle. :) 

Suklaakakkupohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Täyte:
mansikkaleivoksista jäänyttä täytettä

Suklaakuorrute:
50 g tummaa suklaata
50 g kermaa

Koristelu:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata
tummaa suklaata

Valmista kakkupohja. Ota esille noin 25x25 cm vuoka ja laita siihen leivinpaperi valmiiksi. Yhdistä kakkupohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy, sekoita sekaisin. Kiehauta vesi ja kaada massaan joukkoon koko ajan vatkaen, sekoita vielä hyvin koko massa sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista 180 asteessa, uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta noin 14 cm pyöreällä muotilla pala ja leikkaa pala kahteen osaan. Kokoa kakku samankokoiseen kakkuvuokaan. Laita reunaa kiertämään reunakalvo, niin reunasta tulee siisti. Laita vuokaan pohjapala ja kaada päälle mansikkatäyte, tasoita pinta. Paina kevyesti toinen kakkupala kanneksi ja laita kakun päälle kelmu. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai noin nelisen tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Valmista suklaakuorrute. Mittaa kulhoon suklaa ja murra se pieniksi paloiksi. Lämmitä kattilassa kerma melkein kiehumispisteeseen, mutta älä anna kerman kuitenkaan kiehua. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittele varovasti kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Kaada kuorrute kakun päälle, tasoita pinta ja anna suklaan vähän valua myös kakun reunoille. Laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi ja koristele sitten vielä kuorrutetuilla mansikoilla. Ja sitten vain herkuttelemaan mansikkaisilla leivoksilla ja kakulla! :)


Nam, tuo suklaakakkupohja oli aivan järkyttävän hyvää omasta mielestäni. Se oli tosi mehevää ja kosteaa, juuri sellaista kuin hyvän kakkupohjan tuleekin olla. :)


Mansikkatäyte sopi täydellisesti yhteen tuon mehevän suklaapohjan kanssa. 
Todella hyvä yhdistelmä! :)


Huomaatteko yllä olevassa kuvassa jotain mikä siihen ei kuulu??!! :) No Loordihan se siellä seikkailee taustalla. Hän oli niin kovin kiinnostunut tuosta kakusta kuvastilanteessa. :D:D


Kakun kruunasi vielä täyteläinen suklaakuorrute ja tietty valkosuklaalla kuorrutetut mansikat! Nams! 

Kuorrutin noita mansikoita noin 10 kappaletta ja ne olivat melko isoja kooltaan. Niihin meni valkosuklaata noin 200 g ja raitoihin meni noin 50 g tummaa suklaata. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille