16. tammikuuta 2016

SUOLAKARAMELLI-POPCORNKAKKU



Törmäsin tuossa eräs päivä netissä tällaiseen suolakaramelli-popcornkakkuun Yummy Bakerin blogissa. Luettuani reseptin, ajattelin että mun on aivan pakko joskus kokeilla tehä tämä herkulliselta kuulostava ja ennen kaikkea herkulliselta näyttävä kakku. Ja tässäpä se kakku sitten on! Ohje on tosiaan otettu suoraan täältä Yummy Bakerin blogista. :)

Aivan pienen muutoksen tein kakkupohjaan. Blogin ohjeessa siinä oli käytetty vanilja-aromia, mutta itse en siitä niin välitä, joten korvasin sen vaniljasokerilla. Täytteeseen laitoin myös hieman enemmän poppareita, kuin alkuperäisessä ohjessa oli laitettu. :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan. 

Pohja:
200 g voita
4 dl sokeria
4 munaa
6 2/3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2½ dl maitoa

Kostutus: vaniljamaitoa

Täyte:
1 prk (á 397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
½ tl suolaa
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
200 g mascarponea
2-3 dl popcornia

Kuorrute:
125 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl tomusokeria
250 g mascarponea

Koristelu:
suolakinuskia + popcornia

Aloita tekemällä kakkupohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa 20 cm vuoka leivinpaperilla (pohja+reunat). 

Vaahdota toi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon varovasti lastalla käännellen. Kaada valmis taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti tai kunnes kypsä. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta palat vaniljasokeroidulla maidolla. 

Valmista täytteet. Tee popparit tässä vaiheessa, joko mikrossa tai kattilassa. Sekoita karamellisoidun maidon joukkoon suola ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Lisää lopuksi joukkoon popparit ja sekoita nuolijalla sekaisin. 

Täytä kakku laittamalla pohjan päälle kerros suolakinuskia ja kerros kermamascarpone-täytettä. Täytä samoin toinen väli. Sivele vielä kakun pintakerros suolakinuskilla ja tasoita kakun reunat, mikäli täytteitä on alkanut valua. Huom! Jätä noin 2-3 rkl suolakinuskia koristelua varten! Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen. 

Kuorrutetta varten muista ottaa ajoissa huoneenlämpöön voi ja mascarpone. On tärkeää, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä ennen kuorrutteen tekemistä! Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon mascarpone ja jatka vatkaamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute on kuohkeaa ja vaaleaa. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorutteella ja siirrä jääkaappiin noin pariksi tunniksi. 

Koristele kakku ennen tarjoilua. Laita jäljellä oleva suolakinuski pursotinpussiin ja pursota kakun pinnalle raidat. Laita raitojen päälle iso kasa poppareita ja pursota vielä uudet raidat poppareiden päälle. Raidat saavat vähän lähteä valumaan kakun reunaa pitkin, se tuo vain näyttävyyttä kakulle. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Joo-o, tämä ei ollut yhtään hullumpi kakku! Näyttävä ja hyvän makuinen. :) Ehkä hieman kakku vai jotenkin pliisuksi omaan makuun ja olisin jotain potkua halunnut vielä noihin täytteisiin. Mutta ei tämä huono ollut missään nimessä. :)


Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii kyllä hyvin tässä kakussa. :)


Lurps, tuota kuorrutetta on kyllä kunnon kerros kakun päällä. :)


Ehkä suolaa olisi voinut laittaa enemmänkin tuon kinuskin joukkoon. :D 


Popparit on kyllä niiiin hyviä! Namnamnam... :)


Kakusta tuli kyllä tosi näyttävän näköinen, kun noista poppareita teki keon kakun päällä. Näkisin tämän kakun hyvin jossain lasten synttäreillä. :) 

Tulipa tuossa mieleen, että mitenhän tämä kakku toimisi suolapähkinöillä toteutettuna??? Ehkä mun täytyy joskus testata sekin vaihtoehto. :D

2 kommenttia:

  1. Heippa, leipomuksesi ovat tuttuja instagramin puolelta, mutta vasta nyt oman blogin perustamisen myötä löysin sinun blogisi. Tämä popcornikakkuhan on todella hauska idea!! Muutenkin täytyy sanoa, että leipomuksesi ovat todella siistejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Voi kiitos paljon! Olen myös seurannut paljon sinun leipomuksia instagramin puolella, ne ovat todella hienoja! :) Täytyypäs käydä myös kurkkaamassa sinun blogia. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille