14. tammikuuta 2016

KOOKOSMUFFINSIT



Hetkeen ei olekaan tullut leivottua muffinseja ja mielessäni on jo jonkin aikaa pyörinyt idea kookosmuffinseista. Kaappiinkin olin jo valmiiksi ostanut kookoshiutaleita tätä varten, joten ei muuta kuin uuni lämpenemään ja taikinan valmistukseen! :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta normaalin kokoista muffinsia. 

Taikina:
150 g voita
1½ dl fariinisokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
(1-2 tl piparminttuaromia)
noin 1 pkt suklaatuorejuustoa (Philadelphia, Marabou)

Koristelu:
1 pkt suklaatuorejuustoa (Philadelphia, Marabou)
kookoshiutaleita
sokeritähtiä

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita muffinsipellin koloihin valmiiksi paperivuoat. 

Vatkaa keskenään pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen maitoa ja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää halutessasi lopuksi piparminttuaromi.

Lusikoi taikinaa ensin vain vähän vuokien pohjalle. Laita sitten jokaiseen vuokaan kunnon nokare suklaatuorejuustoa ja täyte vuoat täyteen lopulla taikinalla. 

Paista uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Kun muffinsit ovat täysin jäähtyneitä, sivele niiden päälle kunnon kerros suklaatuorejuustoa. Laita kookoshiutaleita pieneen kippoon ja dippaa muffinsit hiutaleisiin niin, että kookoshiutaleet tarttuvat kiinni suklaapintaan. Koristele lopuksi vielä pienillä sokeritähdillä. 


Nam, kookos on yksi suurimmista herkuistani! :)


Mielestäni suklaatuorejuusto ja kookos sopivat kivasti yhteen näissä muffinseissa. :)


Piparminttuaromi toi myös kivan pienen makuvivahteen muffinsitaikinaan olematta kuitenkaan liian voimakkaana makuna. Mikäli ei niin piittaa tuosta piparmintusta, sen voi aivan hyvin jättää taikinasta pois. :)


Namskis, hyviä olivat! :) Mun oli pakko keksiä tuolle suklaatuorejuustolle jotain käyttöä, kun huomasin että niistä oli pian menossa päiväykset umpeen. Näihin muffinseihin ne sopivat kyllä erittäin hyvin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille