19. tammikuuta 2016

MOKKAPALAT



Oijoi, perinteisiä mokkapaloja ei voita kyllä mikään! Yleensä olen aina leiponut nämä äidin reseptillä mutta tällä kertaa halusin kokeilla tehdä suklaaherkut erilaisella ohjeella. Selailin netissä kaikkia eri reseptejä ja päädyin sitten lopulta kokeilemaan Valion ohjetta. Moneen kertaan on tullut todettua, että Valiolla on kyllä erittäin hyviä ja herkullisia reseptejä. :)

Tällä ohjeella tulee pellillinen mokkapaloja. Itse käytin noin 30 x 40 cm vuokaa. 

Taikina:
4 munaa
2½ dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
5 dl jauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrute + koristelu:
75 g voita
3/4 dl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
nonparelleja

Ota esille pelti tai vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi varovasti mikrossa ja lisää sen joukkoon kylmä maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sihtaa kuivat aineet munasokerivaahdon joukkoon ja sekoita sekoita. Lisää vielä lopuksi voimaitoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Kaada valmis taikina pellille/vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15-25 minuuttia riippuen paistovuoasta/pellistä. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista kuorrute. Keitä kahvi valmiiksi. Sulata voi kattilassa ja lisää kahvi joukkoon. Yhdistä keskenään tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sihtaa seos voikahvin joukkoon ja sekoita kunnes kuorrute on tasaista ja siinä ei ole mitään kokkareita joukossa. Kuorrute on todella juoksevaa, voit vähän aikaa antaa sen jäähtyä/tasaantua. Kaada sitten kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja anna kuorrutteen valua reunoja kohti. Tarvittaessa levitä kuorrutetta paletin/lastan avulla. Ripottele päälle heti nonparellit ennen kuin kuorrute kerkeää jähmettyä. Anna kuorutteen jähmettyä ja leikkaa sitten levy sopivan kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin levystä 24 palaa (6x4). :)


Voi pojat, nämä olivat viedä kielen mennessään! Aivan super hyvää!! :)


Ennen kuorrutteen laittamista, käänsin pohjalevyn ympäri. Tällöin kuorrute tuli peltiä vuoan pohjalla olevalle pinnalle. Tuntui aivan kuin kuorrute olisi oikein imeytynyt hieman tuosta pinnasta pohjaan, mikä teki paloista erittäin meheviä ja herkullisia. :D


Vaikka nämä olivatkin todella hyviä, en nyt tiiä oliko nämä kuitenkaan parempia kuin meidän äiskän reseptillä leivottuna. ;)


Tästä annoksesta tuli tosiaan leikattuna 24 palaa suklaaherkkuja. Laitoin heti reilusti yli puolet paloista pakkaseen odottamaan myöhempiä herkutteluhetkiä. Jos olisin jättänyt kaikkia vaan kaappiin, olisin varmaan syönyt ne kaikki yksin. :D:D Onneksi pakkanen on keksitty! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille