9. tammikuuta 2016

BANAANI-SUKLAA-KAURAKEKSIT



Näihin kekseihin on hyvä käyttää hieman ehkä ylikypsäksi päässeitä banaaneita. Huomasin meinaan ite, että pari kappaletta banaaneita hedelmäkorissamme olivat jo melkoisen tummia. Ei muuta kuin hihat ylös ja leipomaan. :D

Ohjeella tulee noin 25-30 kappaletta keksejä.

Taikina:
½ kypsä banaani
50 g pehmeää voita
2½ dl ruokosokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl kaurahiutaleita
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Muussaa banaani ja sekoita sen joukkoon pehmeä voi, sokeri ja muna. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Rouhit suklaa pieneksi ja lisää kaurahiutaleiden kanssa taikinaan. Sekoita vielä kunnolla kaikkia aineet sekaisin. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Nostele ruokalusikalla pieniä taikinanokareita leivinpaperoiduille pelleille ja muista jättää hieman leviämisvaraa keksien väliin. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. 


Banaani ja suklaa on kyllä aika klassinen yhdistelmä. Siitä huolimatta en ollut oikeen varma pidinkö näistä kekseistä vai en. Alkutuntuma kekseistä oli että HYI kuinka pahoja.... Mutta sitten kun niitä söi pari kappaletta, niin ne alkoivatkin maistua oikeastaan aika hyviltä. :)


Suklaanä näihin käytin Dr. Oetkerin tummia suklaanappeja, kun niitä sattui olemaan kaapissa avattu pussi ja juuri sen verran kuin taikinaan tarvittiin suklaata. Mutta aivan hyvin voi rouhia suklaapalat veitsen avulla taikinaan. Luulen itse asiassa että se voisi olla parempi vaihtoehto kuin nuo napit.... :D


Mitä pitempään keksejä paistoi, sitä rapeampia niistä tuli. Ekan pellin paiston jätin hiukan lyhyemmäksi kuin toisen pellin... Ja itse tykkäasin enemmän niistä, joita paistoin kauemmin. Ne olivat kivan rapsakoita! :)

2 kommenttia:

  1. Sulla on aivan ihana blogi ja olet älyttömän taitava! Kiitos siitä! Olen onnellinen, että löysin tämän ja insta profiilisi sillä nyt ei tarvitse enää pähkäillä mitä leipoisikaan. Kaikki reseptit on niin herkullisia ja kauniita. :)
    Rakastan itekin leipomista ja haluaisin ehdottomasti leipoa enemmän, mutta kahdestaan kun asutaan niin ei aina syöjiä riitä kaikille herkuille. Miten itse toimit? Inhottavaa olisi heittää pois. Joskus toki vien töihin muille maisteltavaksikin.
    -Iiris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Iiris ja kiitos oikein paljon viestistäsi sekä kommenteista blogistani ja leipomuksistani. <3 Positiivista palautetta on aina niin mukava lueskella. :)

      Itselläni on oikeastaan samanlainen ongelma; kahdestaan asustellaan mieheni kanssa ja hän on vielä sellainen, joka ei pahemmin makeista herkuista välitä. :D Välillä kaapit ovat pullollaan leivonnaisia ja enkä itsekään aina tiedä minne niitä veisin, kun roskiinkaan ei aina tosiaan raaskisi heittää. Mikäli vain mahdollista, yritän aina pakastaa tuotteita mikäli se on vain mahdollista. Pakkasesta on sitten helppo ottaa sulamaan vaikka yllätysvieraia varten herkkuja. :) Kavereille tulee myös jonkin verran vietyä aina silloin tällöin leipomuksia kauniisiin rasioihin/pussukoihin pakattuina. :) Töihinkin vien aina joskus jotain pientä. Olen töissä leipomossa, niin ei sinnekään ihan kauheesti viiti kiikuttaa herkkuja, kun niitä on siellä omasta takaa. :D:D Joskus kyllä vain joutuu raakasti heittämään herkut roskiin kun muutakaan paikkaa ei ole, se on niin kurjaa! :/ Joten ymmärrän sinua oikein hyvin tässä tilanteessa! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille