5. tammikuuta 2016

NAKED CAKE SUKLAAKUORRUTTEELLA



Eräs päivä mulle tuli vain sellainen fiilis, että haluan leipoa jonkin sortin täytekakun. Niinpä siitä ajatuksesta sitten syntyi tällainen nakukakku suklaisella kuorrutuksella. Kakun välistä löytyy vanilja- ja kuningatarrahkatäytteet sekä mansikkamarmeladia. Lurps... :D

Kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus: noin 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
mansikkamarmeladia
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa (Flora)
2 tl vaniljakreemiä (kukkurallista lusikkaa)
200 g vaniljarahkaa
200 g kuningatarrahkaa

Kuorrute + koristelu:
75 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
15 g voita
Kuorrutteen alle vadelmamarmeladia 
suklaarouhetta
sokerikuulia/tähtiä

Valmista kakkupohja. Valmistele vuoka valmiiksi. Ota esille 18 cm irtopohjavuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita vielä vuoan sisäreunoille leivinpaperista suikaleet. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita nuolijalla varovasti sekaisin. Kaada massa vuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa, alatasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla ja jäähdytä pohja. 

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen palaan. Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla paistoit pohjan. Vuoraa vuoka ennen täyttämistä kelmulla. 

Valmista täytteet. Vatkaa vaniljakerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Jaa vaahto kahteen erilliseen kippoon. Sekoita toiseen vaniljarahka ja toiseen kuningatarrahka. Kostuta pohjapalat vaniljasokerimaidolla, levitä kerrosten päälle mansikkamermeladia, levitä vaniljarahka kokonaan yhteen väliin ja kuningatartäyte kokonaan toiseen väliin. Kääri kelmun reunat tiiviisti täytetyn kakun päälle ja laita jääkaappiin maustumaan/tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

Valmita kuorrute. Piko suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan voi ja kerma. Lämmitä melkein kiehumispisteeseen ja kaada joukkoon suklaapalat. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut täysin ja massa on tasaista. Jäähdyttele hetki. Irrota kakku vuoasta ja poista kelmu ympäriltä. Laita kakku tarjoilualustalle ja levitä kakun pinnalle ohut kerros valdelmamarmeladia. Kaada suklaakuorrute kakun päälle, levitä kuorrutetta niin että sitä valuu vähän reunojen yli, tasoita pinta lopuksi tasaiseksi. Koristele suklaarouheelle ja sokeritähdillä ja -kuulilla. 


Aijai, kyllä täytekakut on vain sitten herkullisia! :)


Tuohon kuorrutteeseen en käyttänyt aivan koko kuorrutemäärää vaan sitä jäi kyllä jonkin verran yli. Poishan sitä ei missään nimessä voinut heittää - niinpä sit söin sen suoraan kiposta, nam! :)


Näin tavallisenkin täytekakkuun saa vähän uutta eloa, kun ei aina vain kuorruta sitä tavalliseen tapaan kermavaahdolla. Mielestäni tämä oli hyvän makuista ja piristävän näköinen kakku. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille