12. joulukuuta 2015

JOULUINEN MASCARPONEJUUSTOKAKKU


Nyt kun päästiin alkuun noissa jouluisissa leivonnaisissa, niin tässä tulee heti lisää. :) Tämä mascarponekakun resepti on alunperin Dr. Oetkerin, mutta tein siihen hieman omia muutoksia ja mielestäni sain hyvän kakun aikaiseksi. Kakusta tuli kevyt ja raikas, sekä se maistui myös kivasti joululta. :)

Kakku on tehty 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
200 g Bastogne-keksejä
90 g voita sulatettuna

Täyte:
3 liivatetta
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
500 g mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl appelsiiniaromia (Dr. Oetker)
1-1½ tl kanelia
1-1½ tl kardemummaa
½ dl glögiä

Koristelu: 
2 kpl Bastogne-keksiä
pehmeitä hopeakuulia 
tähtikoristeita

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Murskaa keksi, sulata voi ja yhdistä nämä. Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista marscarpone kulhossa, lisää joukkoon tomusokeri, appelsiiniaromi, kaneli ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä hetki jos seos on liian kuumaa. Kaada se sitten ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia tai yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Irrota reunakalvo. Murskaa keksit ja ripottele kakun pinnalle. Koristele kuulilla ja tähdillä.


Aijai, tykkäsin tosi paljon tästä kakusta! :)


Appelsiiniaromi toi kivasti makua ja ehkä jopa raikkautta kakkuun. Aluksi pelkäsin vähän, että tuleeko aromista kovin teennäinen maku mutta ei tullut. :)


Kakussa voisi myös halutessaan käyttää ihan tavallisia pipareita noiden Bastogne-keksien tilalla. :)


Glögin kanssa nautittuna kakku maistui erityisen herkulliselta! :P


Nam nam! Kakku jäi melko matalaksi, kun tein sen niin isoon vuokaan. Jos haluaa korkeamman kakun, kantsii käyttää 18-20 cm vuokaa. Tällöin vain vähentäisin pohjan keksimäärää 200 grammasta noin 170 grammaan ja voita käyttäisin tällöin 70 grammaa. :)

Jee, Joulu lähestyy!! :D


2 kommenttia:

  1. Heippa,

    Voiko tuota aromia korvata jollain muulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Hmm... Aromin tilalla voisi käyttää esim. appelsiininkuoriraastetta. Sitä voi laittaa oman maun mukaan. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille