9. joulukuuta 2015

UUNISSA PAISTETTAVA PIPARIJUUSTOKAKKU


Jouluisella teemalla jatketaan leivonnaisten parissa. Mulla on nyt ollu jotenkin ihan hirveä joulufiilis päällä, koko ajan tekis mieli laittaa kotiin joulua ja tehä kaikkia hyviä jouluisia leivonnaisia. Eihän tässä ole enää kuin muutama hassu viikko ja sitten onkin jo Joulu!! :)

Tämä uunissa paistettava piparijuustokakku oli kyllä mielestäni tosi hyvää. Kakku oli myös nopea ja helppo tehä. Eniten aikaa meni kakun paistamiseen ja jäähdyttämiseen. :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
175 g pipareita
80 g voita sulatettuna

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g ranskankermaa
1 dl sokeria
2 munaa
100 g pipareita murustettuna
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä

Koristelu: pipareita puolitettuina

Lämmitä uuni 165 asteeseen. Valmistele vuoka pingottamalla pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat hyvin. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.

Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää joukkoon ranskankerma, sokeri ja mausteet. Sekoita käsin aineet sekaisin. Murusta täytteen piparit käsin suhteellisen karkeaksi muruksi ja lisää täytteen joukkoon, sekoita sekaisin. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle. Vuoraa vuoka varmuuden vuoksi foliolla pohjasta ja nosta folion reunat ylös, jottei vuoasta tihkuva rasva valu uuniin paiston aikana. Paista kakkua uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä "hyllyvää". Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön tunnin ajaksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin yön ylitse.

Irrota kakku seuraavana päivänä vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Koristele puolikkailla piparkakuilla ja sitten vain herkuttelemaan! :)


 Namskis, aikasta makeaa tämä oli...mutta hyvää!! :)


Kakku oli ihana piparinen ja joulun makuinen. :)



Herkullista! :P


 Tämä kakku sopisi kivasta vaikka pikkujoulun illanistujaisiin. 
Tai miksei jopa jouluaaton jälkiruokapöytään. :)


Keittiössä leijaili ihana jouluinen tuoksu kakun ollessa uunissa. 
Tämä jos mikä lisäsi entisestään omaa jouluinnostustani. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille