5. lokakuuta 2015

SUKLAA-SUOLAPÄHKINÄFUDGE



Edellisestä fudgen teosta jäi vielä puolikas purkki kondensoitua maitoa, enkä halunnut heittää loppua roskiin. Niinpä tein sitten tällaista maitosuklaa-suolapähkinäfudge. Kaapissani ei tosin ollut ihan niin paljoa suklaata kuin olisin halunnut fudgeen laittaa... mutta hyvin se onnistui vähemmälläkin määrällä. :) 

Makea ja suolainen sopivat hyvin yhteen, kuten tässäkin fudgessa tuli huomattua. Suolapähkinöiden lisäksi tässä voisi käyttää muitakin pähkinöitä kuten esimerkiksi pistaasi- tai cashewpähkinöitä.

Massa:
200 g maitosuklaata
½ prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
noin 1½ dl suolapähkinöitä

Rouhi suklaa paloiksi. Pilko myös pähkinöitä hieman pienemmiksi. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla valmiiksi, noin 20 x 20 cm tai pienempi.

Laita kattilaan suklaa ja kondensoitu maito. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes seos on tasaista ja suklaa on sulanut maidon joukkoon. Sekoita joukkoon suurin osa pähkinöistä ja kaada seos vuokaan. Tasoita pinta ja painele pinnalle loput pähkinöistä. Anna olla parisen tuntia jääkaapissa, leikkaa paloiksi ja nautiskele. 


Suklaata tähän olisi tosiaan vielä voinut laittaa toisenkin 200 g, mutta kun kaapissa ei ollut kuin yksi levy, niin siihen oli tyytyminen. :)


Nam nam, hyviä olivat ja palat hävisivät nopeasti kaapista. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille