8. lokakuuta 2015

APPELSIINI-SUKLAAKEKSIT


Mikäs onkaan parempi yhdistelmä kuin raikas appelsiini ja suklaa. NAM! Jotain makeaa herkkua piti saaha ja nopeaa... Pikainen katsaus kaapin raaka-ainetarjontaan ja äkkiä uuni lämpenemään. Nopea taikinan valmistus, taikinan ylöslyönti, paistaminen ja näin syntyivät herkulliset appelsiini-suklaakeksit. :)

Ohjeella tulee noin 18-20 kappaletta keksejä.

Massa:
125 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 appelsiinin kuori raasteena
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1/4 tl suolaa
noin 175-200 g tummaasuklaata

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita parille uuninpellille valmiiksi leivinpaperit. 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja appelsiinin kuoriraasta vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola, lisää seos massaan. Kääntele lopuksi joukkoon pieneksi rouhittu suklaa.

Nostele taikinasta kasoja/palloja pelleille ja jätä kasojen väliin hieman leviämisvaraa. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia keksien koosta riippuen. Anna jäähtyä pellillä.



Klassinen yhdistelmä - appelsiini ja suklaa, toimii aina! :)


Hieman lämpöisinä keksit maistuivat toooosi hyviltä kylmän maidon kanssa. 
Kylmänä nämä ovat oivia kahvin kyytipoikia. :D


Namskista! Tämäkin keksiresepti on helposti muuteltavissa. Voi käyttää eri suklaita ja hedelmiä massan teossa. Esimerkiksi toinen hyvin perinteinen parivaljakko olisi lime ja valkosuklaa. Uskon että sitruuna ja valkosuklaa voisivat kans sopia kivasti yhteen. :)


"Pitäiskö mun muka syyä tuo taikinakasa?? En varmana syö!" 

Nämä keksit eivät olleet oikein Tepakollin makuun. 
Luulen tosin, että kissat eivät muutenkaan oikeen välitä kekseistä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille