3. lokakuuta 2015

SUOLAPÄHKINÄ-KINUSKIMUFFINSIT



Makea kinuski ja suolapähkinät ovat mielestäni aika lyömätön yhdistelmä. :) Olin mielessäni jo suunnitellut pitkän aikaa, että haluan kokeilla tehä suolapähkinämuffinseja pehmeällä kinuskisydämellä. Selaillessa Pullahiiren Kuppikakut kirjaa...vastaan tuli kuin tilauksesta ohje suolapähkinämuffinseille. Massaresepti on täten hänen kirjastaan bongattu, mutta sitten vain lisäsin muffinseihin tuon kinuskin. Ja massassa taisin myös käyttää vähän enemmän suolapähkinöitä kuin mitä kirjan ohjeessa oli mainittu. Jätin myös massasta kokonaan pois suklaarouheen.

Tällä reseptillä tulee 12 kappaletta normaalin kokoista muffinsia. 

Massa:
1 dl kaakaojauhetta
1 dl kuumaa vettä
100 g voita
2 munaa
3 dl sokeria
3 2/3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
150 g ranskankermaa
2 dl suolapähkinöitä

Täyte + kuorrute + koristelu:
noin 1 prk (á 397 g) valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
noin 200 g suklaata
suolapähkinöitä

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita paperiset vuoat valmiiksi mufffinsipellille.

Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kiehuva vesi. Paloittele huoneenlämpöinen voi pieninä paloina joukkoon. Sekoita niin, että voi sulaa ja seos hieman jäähtyy. Lisää munat kaakaoseokseen yksitellen ja lisää sen jälkeen vielä sokeri. 

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää tämä seos parissa erässä vuorotellen ranskankerman kanssa muun massan joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon pienemmäksi rouhitut suolapähkinät. Säästä hieman pähkinöitä koristelua varten. 

Lusikoi valmis massa vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista muffinsien kypsyys tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Anna valmiiden muffareiden jäähtyä täysin. 

Poraa esimerkiksi omenaporalla jäähtyneiden muffinsien keskelle kolo. Täytä kolot kinuskilla (karamellisoitu kondensoitu maito). Sulata suklaa varovasti mikrossa suht pienessä ja korkeassa astiassa. Dippaa jokainen muffinsi suklaaseen ja ripottele päälle pähkinöitä. Laita kinuskia pursotuspussiin ja spritsaa päälle pienet kinuskiraidat. Anna valmiiden muffinsien olla hetken aikaa jääkapissa, jotta suklaa jähmettyy. Sitten vain herkuttelemaan! :)


 Joo-o... Ei voi muuta sanoa kuin että hyviä olivat! :D


Kinuski itsessään on niin makeaa, niin nuo pähkinät tasapainottavat kivasti makeutta. :)


Mikäli muffinseihin haluaa vielä enemmän suklaanmakua, niin massaan voi lisätä yhtä aikaa suolapähkinöiden kanssa noin desin verran suklaarouhetta. :)


Aijai, makiaa ja niin hyvää! Slurps! :D


Näiden muffinsien innoittama sain idean tehä suklaisen uunissa paistettavan juustokakun, jonka voisi sitten lopuksi kuorruttaa kinuskilla. Olisikohan sellainen hyvää? 
Ei auta muuta kuin kokeilla tässä joku päivä. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille