24. lokakuuta 2015

LAKRITSIPANNACOTTA



Kääk, kohtahan sitä on taas Halloweenin aika. Jes! :) Tässä pieni vinkki mitä voisi tarjoilla Halloween juhlien jälkkäripöydässä muiden herkkujen kera. :)

Pannacotta:
5 dl kuohukermaa
3/4 dl ruokokidesokeria
1 vaniljatanko
1 tl lakritsijauhetta
2 liivatelehteä

Koristelu:
valmista lakritsikastiketta

Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, sekoita. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermaseokseen. Lisää kattilaan myös halkaistu vaniljatanko. 

Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää lakritsijauhe vähitellen kuuman kerman joukkoon voimakkaasti vatkaten. Ota kattila pois liedeltä ja poista vaniljatanko kerman seasta. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuuman kerman joukkoon. Annostele seos annoskulhoihin. Laita kelmu kulhojen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 5 tuntia tai mielellään yön yli. 

Laita valmiiden pannacottien päälle reilu loraus valmista lakritsikastiketta. Valmista! :)


Näin suurena lakritsin ystävänä tämä pannacotta oli todella hyvää! :)


Ehkä tuo itse pannacotta oli jokseenkin pliisun makuista, joten lakritsijauhetta olisi tohtinut laittaa vähän reilumminkin. Mutta tuon kastikkeen kanssa tätä maistui tosi herkulliselta! :)


Halutessaan tuon kastikkeen päälle voisi vielä ripotella jotain koristeita kuten esimerkiksi lakritsikarkkeja pieninä paloina tai vaikka ihan vain teemaan sopivan värisiä nonparelleja. Itse päätin jättää nämä tällä kertaa näin pelkistetyn näköisiksi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille