20. lokakuuta 2015

MARENKIKUMMITUKSET



Huhuu, huhuuuu! Marenkikummitusten armeija hyökkää. Varokaa! :D 

Mietin jo viime vuonna näin Halloweenin alla, että täytyisi kokeilla tehä näitä pieniä mutta niin söpöjä marenkikummituksia. Aikaa ei vain silloin ollut tarpeeksi herkkujen tekoon mutta nyt korjasin asian ja valmistin pari pellillistä valkoisia kummituksia. :)
Ohjeella tulee noin 55-60 pientä marenkikummitusta.


Marenkimassa:
3 kananmunan valkuaista
2 dl hienoasokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
2 palaa suklaata

Jos mahdollista, niin laita uunissa kiertoilmatoiminto päälle ja lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset tarkasti toisistaan. Marenki ei vaahtoudu jos joukossa on vähänkään keltuaista. Tarkista myös että työvälineesi ja kipposi ovat kuivia ja puhtaita. 

Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sitten sokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa ja siihen muodostuu teräviä huippuja kun nostat vispilää. 

Siirrä massa pursotuspussiin, jossa on pyöreäpäinen tylla. Pursota pieniä kasoja kahdelle pellille. Paista molemmat pellit yhtä aikaa uunissa mikäli sinulla on kiertoilmatoiminto uunissa. Muuten paista pelti kerrallaan. Paista marenkeja noin tunti, sammuta uuni ja jätä marengit vielä kuivumaan uuniin muutamaksi tunniksi. 

Kun marengit ovat jäähtyneet täysin, sulata suklaa ja tee koktailtikun avulla kummituksille silmät. Anna silmien jähmettyä rauhassa. Säilytä valmiita marenkeja ilmatiiviissä rasiassa. 


Bööö! :)


Näitä pieniä kummituksia voi hyvin käyttää leivoksissa tai vaikkapa kakkujen päällä koristeina. Tai sitten niitä voi laittaa herkkupöytään tarjolle sellaisenaan. :)


Heh, mitkään noista otuksista eivät kyllä ole saman näköisiä. 
Kaikki ovat uniikkikappaleita ja omia persooniaan. :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille