20. lokakuuta 2015

KORVAPUUSTIKEKSIT


Tästä aivan käsittämättömän hyvästä keksiohjeesta saa kiittää Liisa Westerbergiä, kenenkä blogista reseptin bongasin. Selailin vain yksi päivä kaikkia eri leivontablogeja ja tämä resepti tuli vastaan. En voinut vastustaa kiusausta ja oli siltä istumalta alettava leipomaan näitä herkullisia keksejä. Onneksi kaapissa oli kaikkia tarvittavia aineita! :)

Keksimassa:
125 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

Täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
1 rkl kanelia
2 rkl vehnäjauhoja
(raesokeria)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi, sokerit ja kardemumma vaaleaksi kuoheaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Painele valmis taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä ja laita se sitten vähäksi aikaa pakkaseen. 

Valmista täyte. Vatkaa keskenään voi, sokeri ja kaneli kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pakasteessa olleen levyn pälle tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa levy tiukalle rullalla, laita leivinpaperi ympärille ja laita pötkö vielä pakkaseen joksikin aikaa, noin 15 minuutiksi. 

Leikkaa pötköstä noin 1 cm paksuisia siivuja, aseta pellille ja ripottele halutessasi vielä raesokeria keksien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jätä hieman leviämisvaraa keksien väliin. Anna jäähtyä ja herkuttele vaikka kylmän maidon kanssa.


Oijoi... Muuta ei voi sanoa kuin, että nämä olivat aivan superhyviä keksejä! :P


Kyllä näistä mieleen tulivat korvapuustit, mutta vain tosin keksien muodossa. :)


Koko keksipötköä ei ole pakko paistaa kerralla. Voit jättää osan pötköstä pakkaseen ja paistaa sielä tarpeen tulleen tuoreita keksejä itsellesi tai yllätysvieraille. :) 

Näitä keksejä tulen kyllä ehdottomasti tekemään toistekin! :D

2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille