18. lokakuuta 2015

AMBROSSIAKAKKU



Tämä kakku tuo mulle aina mieleen ala- ja yläasteen myyjäiset, joihin äiskä leipoi tätä kyseistä kakkua. :) Silloin en itse osannut vielä arvostaa kakkua niin paljoa mitä nyt vanhemmalla iällä. On tämä vain niin hyvää kakkua! 

Pohja:
150 g voita sulatettuna
2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
pienen appelsiinin kuori raastettuna
½ dl kermaa

Täyte:
vaniljakreemijauhetta
vettä

Kuorrute:
noin 3-4 dl tomusokeria
appelsiinimehua
sokeroituja appelsiininkuoripaloja

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja valmistele noin 24 cm irtopohjavuoka. Pingota vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi.

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiinin kuoriraaste keskenään. Lisää munavaahtoon voisula, kerma ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita nopeasti ja sekoittele lopuksi vielä nuolijalla varmasti massan aineet sekaisin. Kaada massa vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna pohjan jäähtyä täysin. 

Halkaise jäähtynyt pohja kahtia. Valmista vaniljakreemi "leipurinräkä" vedestä ja vaniljakreemijauheesta. En muista nyt tarkkaan aineiden määriä, sillä tein kreemin näppituntumalla. :D Mut lisäile vettä varovasti jokaisen lisäyksen jälkeen hyvin sekoittaen, kunnes saat hyvän tuntuisen kreemin aikaiseksi. Levitä kreemi pohjan päälle ja laita toinen puoli kanneksi. Valmista kuorrute tomusokerista ja appelsiinimehusta. Sekoita sokeri ja mehu keskenään, lisää mehua varovasti ettei kuorrutteesta tule liian juoksevaa. Koostumusta saat säädeltyä lisäämällä mehua tai tomusokeria. Levitä valmis kuorrute kakun päälle ja koristele appelsiininkuoripaloilla. Säilytä valmista kakkua jääkaapissa. 


Tuo appelsiiniraaste pohjassa tuo kivasti makua muuten niin tavalliseen pohjamassaan. :)


Nam nam, hyvää! :)


Tämä kakku lähti matkaan anoppilaan tuomisiksi. :) 
Kovasti kakusta kuulemma tykättiin ja pyydettiin jopa tekemään toistekin kakkua. :D

En oo ihan varma, mutta mielestäni tuo vaniljakreemi ei vissiin kuulu ihan perinteiseen ambrossiakakkuun. Itse olen vain tottunut siihen, kun oma äiskä aina laittoi sitä kakun väliin. Halutessaan sen voi siis jättää aivan hyvin pois. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille