4. toukokuuta 2015

MADELEINE LEIVOKSET


Jokin aika sitten ostin kaupasta madeleineleivospellin. :) Olihan uutta peltiä pakko päästä heti testaamaan. En ollut ennen kuullutkaan näistä tällaisista madeleineleivoksista, mutta onneksi on netti, josta voi aina googlettaa kaikkea. :D Niinpä löysin mm. Valion sivuilta hyvän ohjeen näihin helppoihin pikkuleivoksiin. Hmm.... Näistä tuli ihana sitruunan tuoksu keittiöön paiston aikana. :)

Ohjeella tulee noin 20 kpl leivoksia.

Taikina:
2 munaa
½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ tl sitruunankuorta
50 g voisulaa

Koritelu:
tomusokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot keskenään. Sulata voi mikrossa ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori. Sihtaa jauhoseos munavaahtoon ja kaada joukkoon voiseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa!

Voitele pellin kolot ja lusikoi noin 1 rkl taikinaa jokaiseen koloon. Paista uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia tai kunnes kypsiä ja saanet kauniin vaalean kultaisen värin. Anna jäähtyä hetken pellillä ja kippaa sitten leivokset jäähtymään leivinpaperin päälle. Pyyhi pelti paperilla, voitele uudestaan ja paista vielä toinen satsi leivoksia.

Sihtaa jäähtyneiden leivosten päälle tomusokeria ja sitten ei muuta kuin nauttimaan pikkuherkuista! :)


Nämä olivat kivoja pieniä herkkuja, jotka oli parilla haukulla popsittu mahaan. :)


Tosi helppoja tehä ja maistuivat hyviltä! Näistä tuli ihan mieleen sitruunapullat, joita teemme töissä kondispuolella. Aivan samalta maistuvat mun mielestä. :) Näitä tulee varmasti tehtyä vielä useamman kerran. Sitruunan tilalla voisi joskus kokeilla limeä tai jäähtyneet leivokset voisi dipata suklaaseen tai vain spritsata raidat päälle. Vaihtoehtoja kyllä löytyy. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille