7. toukokuuta 2015

MOKKAPALAKUPPIKAKUT



Viime viikonloppuna testailin Pullahiiren eli Taru Vihavaisen uusimmasta Kuppikakut- kirjasta mokkapalakuppikakkujen ohjetta. Jo pelkkänä sanana mokkapalakuppikakut kuulosti hyvältä, ettei auttanut muu kuin ryhtyä leipomaan. :) Pettymään en joutunut, sillä kuppikakuista tuli TOOSI hyviä! :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta kuppikakkuja.

Massa:
2 munaa
1½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
 1 dl kahvia

Kuorrute + koristelu:
200 g huoneenlämpöistä voita
½ dl kahvia (lämmintä)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
nonparelleja

Keitä melko vahvaa kahvia. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Asettele muffinsipaperit valmiiksi muffinsipellille. 

Mittaa kulhoon munat ja sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon kuuma kahvi. Sekoita sitten vuorotellen vaahdon joukkoon kuivia aineita ja kahvi-voiseosta. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se 12 vuokaan lusikan avulla. Paista noin 15 -20 minuttia ja tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä täysin.

Valmista kuorrute. Vartkaa kaikki kuorrutteen aineet hyvin sekaisin keskenään. Pursota kuorrute tähtityllan avulla jokaisen kuppikakun päälle ja koristle vielä nonparelleilla. Säilytä valmiita kuppikakkuja jääkaapissa. 


Hmmm...erittäin hyvää! :D


Joo-o, nämä eivät olleet ollenkaan hullumpia! Tykkään kyllä kaikista leivonnaisista, joihin tulee kahvia. Melko makeita nämä tosin olivat ja tuo kuorrute oli aika stydii kamaa. :D Eipä tuo haitannut ja kuppikakut hävisivät kaapista parissa päivässä. :) Hmm... mitähän kuppikakkureseptiä testaisin seuraavaksi Pullahiiren kirjasta? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille