14. huhtikuuta 2015

RAHKATORTTU


Tätä rahkaista herkkua tein tuossa pääsiäisen aikoihin. Idean tähän sain työpaikalla tehtävistä rahkapullista ja -pitkoista. En jaksananut pullataikinaa alkaa väsäämään rahkaherkkuja varten, vaan päätin tehä tällaisen rahkaisen tortun. :) 

Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
150 g voita sulatettuna

Rahkatäyte:
500-600 g maitorahkaa
100 g sokeria
120 g munia
120 g voita sulatettuna
60 g vaniljakreemijauhetta
sitruunamehua

Tarjoiluun/koristeeksi: persikkapaloja

Aloita valmistamalla pohja. Vuoraa 24 cm vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet, mittaa kerma valmiiksi ja sulata voi mikrossa tai liedellä. Kaada valmiiseen munasokerivaahtoon, koko ajan sekoittaen vatkaimen ykkösteholla, ensin voisula, heti perään kerma ja viimeiseksi kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet juuri ja juuri sekaisin sähkövatkaimella ja sekoita lopuksi vielä esim. nuolijalla hyvin aineet sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa, noin 25-30 minuuttia.

Valmista täyte sillä välin kun pohja on uunissa. Sulata voi. Mittaa kulhoon kaikkia täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi täytemassaksi. Sitruunamehua ei tarvitse laittaa paljoa, vähän oman maun mukaan voi sitä lisäillä. :) Ota pohja pois uunista ja levitä täyte sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista vielä 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Voit nostaa tortun uuni keskitasolle tässä vaiheessa, mutta katso ettei pinta saa kovin paljoa väriä.  

Anna tortun jäähtyä ja irrota vuoasta. Leikkaa paloiksi ja tarjoile esimerkiksi persikkapalojen kera. :) Säilytä jääkaapissa. 


Tää oli kyllä niin hyvää, että oli vielä kielen mennessään! Yksi pala ei kerta kaikkiaan riittänyt, pakko oli ottaa lisää! :)


Rahkatäytettä tässä on tosiaan ihan kunnon kerros, melkeipä saman verran kuin pohjaakin. Ehkä sen takia tää oli niin hyvää.. :D Täytteen määrän voi ihan hyvin jakaa vaikka kahdellekin tortulle, mikäli haluaa valmistaa useammin rahkaherkun. Samaista täytettä voi hyvin käyttää myös niissä rahkapullissa tai vaikka -pitkoissakin. :) 

Torttu ei kauaa kaapissa kerennyt "homehtumaan", oisko se ollu syötynä kahessa päivässä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille