15. huhtikuuta 2015

KINDERPIIRAKKA Á LA HERKKUKATTI



Huomasin pääsiäisen aikoihin, että monet blogit ja leivontasivut olivat pullollaan herkullisen Kinderpiikaran ohjeita. Tässä tulee suklainen piirakka Herkkukatin tyyliin. :)

Pohja: 
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
150 g voita sulatettuna

Voikreemi:
150 g voita huoneenlämpöisena
300 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
sitruunamehua

Kuorrutus:
noin 180-200 g maitosuklaata
noin 100 g valkosuklaata

Valmista pohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, yhdistä kuivat aineet ja mittää kerma valmiiksi. Kaada vaahdon joukkoon ensin voisula, sitten kerma ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita lisäysten aikana koko ajan sähkövatkaimen ykkösteholla. Sekoita nopeasti aineet sekaisin ja sekoita vielä lopuksi varovasti käsin kaikki aineet hyvin sekaisin. Kaada valmis massa leivinpaperoituun vuokaan noin 25x25 cm ja paista uuni alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä täysin. 

Valmista kreemi. Notkista lämpöinen voi ensin kulhossa, sihtaa joukkoon tomusokeria vähän kerraallaan ja sekoita aina hyvin sekaisin jokaisen lisäyksen jälkeen. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Kun kreemi on jähmettynyt, sulalta maitosuklaa varovasti mikrossa. Levitä nopeasti kreemin päälle. Huom! Koska kreemi on kylmää, suklaa jähmettyy tosi nopeeta ja se täytyy levittää nopeaa tasaiseksi. Sulata valkosuklaa myös mikrossa ja siirrä se pieneen pursotinpussiin ja pursota raidat piirakan päälle. Laita jääkaappin kunnes molemmat suklaat on jähmettynyt. Leikkaa paloiksi ja herkuttele vaikka kahvin kanssa. :)


Oijoi, kun tämä oli hyvää ja suklaista! :) 
Aika makeaa kylläkin, ettei kovin montaa palaa voinut kerralla ottaa. :)


Piirakasta tuli kivan korkea, kun se tehtiin vähän pienempään vuokaan kuin normaalisti. Näin ollen myös tuosta kreemikerroksesta tuli kunnon kokoinen. :) Tämä piirakka ei ollut ollenkaan huono!! :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille