19. huhtikuuta 2015

AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU UUNISSA



Töissä testailtiin tässä vähän aikaa sitten erilaisia uunissa paistettavia juustokakkuja. Olihan sitä sitten pakko myös kotonakin leipasta uunissa paistettava juustoinen kakku. Omaa reseptiä en jaksanut alkaa kehittelemään, vaan bongasin k-ruoka sivuilta hyvän ohjeen, jolla valmistaa suussasulavaa herkkua. :)

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia

Täyte:
2 prk (á 200g) vaniljatuorejuustoa (Valio)
1 prk (á 200g) kermaviiliä
1 dl kermaa
4 munaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta raastettuna
1 dl sokeria
½ dl maizenaa

Koristelu: vadelmia (pakaste tai tuoreita)

Vuoraa 24 cm vuoan pohja leivinpapaerilla ja voitele reunat hyvin. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna, vatkaa hyvin sekaisin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele valmis pohjamassa vuoan pohjalle ja myös reunoille noin 4 cm. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita kulhoon tuorejuusto, kermaviili, kerma, munat, sitruunamehu ja sitruunankuori, sokeri, sekä maizena. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Huom! Täyte on löysää. Paista uunin alatasolla noin 1 tuntia  kunnes on kypsä. Jos pinta meinaa saada väriä, alenna lämpötilaa ja jatka paistamista hieman kauemmin. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappin yön yli. Irrota sitten vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi vadelmilla. 



Kaneli maistui kivasti pohjataikinassa! :)



Kakun maku mielestäni parani, mitä kauemmin se oli jääkapissa. Pari päivää paiston jälkeen kakku oli parhaimmillaan. :)


Uunissa paistettavat juustokakut on kyllä aina hyviä! Ne ovat myös helppoja tehä, aikaa vain vielä tuo paistaminen. Mutta jos jaksaa odottaa, niin varmasti saa hyvää herkkkua. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille