12. maaliskuuta 2015

MYSLIPATUKAT SUKLAAKUORRUTTEELLA


No niin.... sain viimein tehtyä nämä suklaiset myslipatukat! Ainekset pyöri kaapissani varmaan parisen viikkoa, ennen kuin sain herkut aikaiseksi. :) Patukat oli helppo valmistaa ja makean nälän nämä kyllä veivät nopeasti. :)

Tällä ohjeella tulee 8 kappaletta isoja myslipatukoita. 

Massa:
4 dl crunchy mysliä, luomu (Myllärin)
noin 1 dl kuivattuja hedelmiä (ananas, mango, papaija, kookos)
½ dl rusinoita
50 g voita
½ dl hunajaa
½ dl sokeria

Kuorrute:
muutama pala suklaata

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään, rusinat ja muut kuivatut hedelmät. 

Mittaa pieneen kattilaan voi, hunaja ja sokeri. Kuumenna, kunnes voi on sulaa ja sokeri on melkein liuennut. Kaada valmis seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. 

Vuoraa noin 25x25 cm vuoka leivinpaperilla. Kaada mysliseos vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. 

Leikkaa jäähtynyt paistos patukoiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa, siirrä pursotuspussiin ja pursota raidat patukoiden päälle. Laita jääkaappiin jotta suklaa jähmettyy. Säilytä mielellään jääkaapissa. 


 Hyviä olivat, vaikkakin ehkä hieman liian makeita omaan makuun. Nuo kuivatut hedelmät ovat niin kovin sokeripitoisia! :( Ensi kerralla taidan jättää ne pois ja laittaa tilalle erilaisia pähkinöitä. 


Näitä ei tosiaan isoa palaa tarvinnut syyä, jotta sai tyydytettyä makean nälän. :) Myslinä näissä voi käyttää oikeastaan ihan mitä vain, ei ole pakko olla tuota crunchy mysliä. Mikäli kaapissa sattuu olemaan itsetehtyä mysliä, niin sehän sopisi näihin erityisen hyvin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille