6. maaliskuuta 2015

SUKLAAJUUSTOKAKKU



Nam nam... Tällaisen suklaisen herkun valmistin viikonlopun herkkuhetkiin viime viikolla. Kakkua tehdessä muistin, että mullahan on kaapissa aivan korkkaamaton kahvilikööripullo, jonka oon ostanut joskus leivontaa varten. Korkkasin pullon tätä kakkua varten! :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
180 g (1 pötkö) dominoita
50 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
200 g tummaa leivontasuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vispikermaa
½ dl kahviliikööriä 

Koristelu:
suklaahippuja
cashewpähkinöitä

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja laita reunakalvo kiertämään vuoan reunojen sisäpintaa. Sulata voi. Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Yhdistä voi ja keksimurska. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauhteessa. Yhdistä tuorejuusto ja sula suklaa, sekoita hyvin sekaisin. Mausta sokereilla. Vatkaa kerma vaahdoksi tässä vaiheessa jo valmiiksi. 

Mittaa likööri esim. lasiin ja kuumenna se mikrossa kiehuvaksi. Liuota liivatteet siihen ja anna jäähtyä hetkisen, mikäli seos on kuumaa. Kaada liivateseos suklaa-tuorejuustomassan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita varovasti joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada tätye vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Hätätapauksessa nelisen tuntiakin riittää hyytymiseen. :)

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Paahda pähkinät pannulla. Pilko pari palaa suklaata pieniksi paloiksi. Ripottele suklaat ja jäähtyneet pähkinät kakun päälle 


 Hmmmm... Tämä oli kyllä hyvää!


Paahdetut pähkinät toivat kivasti lisämakua ja sopivat hyvin suklaisen täytteen kanssa yhteen. 


Täyteläistä herkkua! :)


Vartiaation kakusta saisi helposti vaihtamalla esimerkiksi pohjan keksit johonkin toiseen laatuun. :)


Yllä olevasa kuvassa näkyy vielä tuota likööri, jota käytin kakussa. Oli muuten aika hyvää likööriä! Yleensä en piittaa kovin likööreistä, mutta tämä on poikkeus. Tätä voisi maistella joskus ihan vain huvin vuoksi, kun se oli niin hyvää. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille