16. maaliskuuta 2015

APPELSIINIPIIRAKKA



Tätä makeaa herkkua voisi oikeastaan sanoa key lime pien pikkuserkuksi. :) Piirakka on tehty muuten aivan samoin tavoin, kuin limeversio mutta tuon limen tilalla on vain käytetty appelsiinia. 

Pohjassa käytin tällä kertaa täysjyvädigestive-keksejä. Nämä olivat mielestäni paljon paremman makuisia tavallisiin digestivekeksiin verrattuna. Luulenpa, että alan jatkossa käyttämään täysjyväisiä keksejä paljon enemmän leivonnassa. :)

Piirakka on tehnty 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
200 g täysjyvädigestivekeksejä
125 g voita sulatettuna

Täyte:
2 munaa
2 keltuaista
1 tl appelsiininkuoriraastetta
1 prk (á  397g) kondensoitua maitoa
1,25 dl appelsiininmehua puristettuna

Koristelu:
2 dl kermaa
appelsiiniviipaleita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtovuoan pohja leivinpaperilla ja voitele kevyesti reunat. Murskaa keksit muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painene seos vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa noin 8-10 minuuttia. 

Mittaa kulhoon munat ja erotellut keltuaiset. Pese ja raasta appelsiinista kuorta. Lisää kuori munien joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Purista appelsiinista tarvittava määrä mehua. Lisää mehu ja kondensoitu maito muna/raasteseoksen joukkoon. Sekoita hyvin keskenään. Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ja mieluiten yön yli jääkaapissa. 

Irrota valmis piirakka vuoasta ja laita se tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota koristeet kakun reunalle. Viipaloi vielä muutama appelsiinisiivua ja aseta kerman päälle koristeiksi. Sittten vain herkuttelemaan! :)


Makeaa mutta hyvää ja raikasta! :)


Tuo kondensoitu maito on itsessään jo niin makeaa, ettei piirakka tarviste mitään erillistä sokerin lisäämistä. Kovin isoa palaa tätä piirakkaa ei tarvitse syyä, jotta saa makeasta tarpeekseen. :)


Itse tykkäsin kovasti tästä piirakasta! Jos joskus jaksan, niin aion kyllä kokeilla tehä samaisen piirakan, mutta vain sitruunalla. Saas nähä millainen siitä tulee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille