19. maaliskuuta 2015

OMENA-KANELIVIINERIT



Pakkasessa oli joulusta lähtien lojunut muutama torttutaikinalevy. Aattelin et nyt teen ne pois sieltä muiden tavaroiden edestä. En kuitenkaan halunnut tehä niistä tavallisia torttuja ja näin syntyivät kampa- ja neliöviinerit. :) Kaapissa sattui onneksi olemaan paistonkestävää omena-kanelimarmeladia, joka sopi näihin kuin nenä päähän. :)

Ohjeella tulee 14 kappaletta viinereitä.

Pohjat:
7 kpl torttutaikinalevyä

Täyte:
noin 1 prk omena-kanelimarmeladia (paistonkestävää)

Voitelu:
1-2 munaa

Koristelu:
hasselpähkinärouhetta
raesokeria
tomusokeria
vettä

Ota valmiit taikinalevyt hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Kampaviinereitä varten kaulaa levyä isommaksi sekä pituuus- että leveyssuunnassa.Voitele levyn alareuna munalla ja pursota keskelle marmeladiviiva. Taita taikina marmeladin päälle niin, että yläreuna tulee voidellun alareunan päälle, painele kevyesti reunat kiinni toisiinsa. Tee veitselle viillot, kamman piikit, koko alareunaan ja leikkaa sitten pötkö kahdeksi viineriksi. Tee näin niin monelle taikinalevylle kuin haluat. Aseta kampaviinerit pellille ja voitele ne munalla. Kaada lautaselle hasselpähkinärouhe ja dippaa voidellut viinerit rouheeseen. Taivuta kampojan hieman, jotta saat piikit nätisti erilleen toisistaan. Paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla,  noin 15 minuuttia. 

Neliöviinereitä varten, ei tarvitse kaulata taikinaa. Leikkaa vain valmis levy kahdeksi neliöksi ja taita kaikki kulmat keskelle, paina hyvin kiinni. Voitele munalla ja dippaa raesokeri/hasselpähkinäroheseokseen. Pursota keskelle marmeladisydän. Paista näitä myös uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Valmista tomusokerista ja vedestä sopivan notkea kuorrutea ja pursota raidat jäähtyneiden viinereiden päälle. 


Joo-o, kyllä nämä hyviä olivat ja maistuivat kummasti! :) Olisin niin halunnut vielä laittaa noiden kampojen sisälle jonkin vaniljatäytteen, mutta harmillisesti kaapissa ei ollut aineksia siihen. Mutta hyviä olivat myös tuolla pelkällä marmeladilla. :)


Kuorrutteen tomusokerin joukkoon pääsi livahtamaan hiukan liian paljon vettä, siksi nuo raidat näkyvät niin hailakkoina. Nooh, välläkö häliä! :)

Joskus tässä pitäisi kyllä ihan opetta tekemään viineritaikinat itse alusta alkaen. Oon vaan aina pitänyt taikinat tekona melko haasteellisena. Ainesten tulisi olla kaikkia kylmiä tekovaiheessa, rasva pitää osata kaulata oikein taikinan sisään, taikinaa täytyy pitää kylmässä useaan otteeseen jne. Mut kyllä mä tuonkin tässä vielä joskus opettelen! :)

Niin joo... Sitä piti vielä kertoa, että hyvin nämä herkut maistuivat myös meiän Teuvolle. Jätin viinerit keittiönpöydälle liinan alle. Eikä mennyt kauaa, niin Tepakolli oli jo niiden kimpussa ja veti melkein keikki viinerit lattialle. On se vain sellanen katti tuo meiän Tepakolli!! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille