19. helmikuuta 2015

SYDÄNLEIVOKSET JA -KARKIT



Tämä postaus tulee nyt vähän myöhässä ajankohtaansa nähden. :) Tein näitä sydänleivoksia ja -karkkeja ystävänpäiväksi, kun olin menossa kahvittelemaan kaverini luokse. 

Leivoksien täytteenä on mansikkainen rahkatäyte tumman pohjan välissä. Karkit puolestaan valmistuivat valkosuklaasta ja turkinpippurirouheesta sekä vadelma- ja maitosuklaasta. 

Leivospohja:
3 munaa
1½ dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1-2 tl vaniljasokeria
250 g maitorahkaa
4-5 rkl mansikkavaniljahilloa (Dronningholm)
½ dl sitruunamehua
pieni tippa pastaväriä (rosa)

Pohjan päälle: mansikkavaniljahilloa

Koristelu:
sokerimassasydämiä
suklaaraidat

Tee pohja kääretortun tapaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita. Vatkaan munat ja sokeri vaahdoksi. Sihtaa kuivat aineet vaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperoidun pellin/vuoan päälle, tasoita pinta. Paista uunin kestitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista päältä pohjalla ollut paperi. Anna jäähtyä kunnolla. 

Valmista pohja. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon maitorahka ja hillo. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetkisen ja kaada seos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Värjää halutessasi täyte rosan värisellä pastavärillä. 

Leikkaa jäähtynyt pohja kahtia. Ota esiin vuoka, johon kokoat leivoslevyn ja laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Laita toinen pohjalevy vuokaan ja levitä sille ohut kerros hilloa. Kaada päälle täyte ja laita kanneksi toinen pohjalevy. Huom! Täyte on aika juoksevaa vielä tässä vaiheessa. Siksi on hyvä, että pohjalla oleva leivinpaperi ylettyy kunnolla kakun reunojen yli, jotta voit vetää paperin reunat leivospohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Leikkaa hyytynyt leivospohja paloiksi. Siisti ensin reunat ja leikkaa sitten halutun kokoisiin paloihin. Valmista sydämet vaaleanpunaisesta sokerimassasta. Huom! Nämä voit tehä jo hyvissä ajoin etukäteen, vaikka jo edellisenä päivänä. Pursota leivosten päälle pienet nokareet kermavaahtoa tai vaikka tuorejuustoa, kuten mä tein, kun en jaksanut alkaa vispaamaan kermaa. :) Sulata suklaata mikrossa muutama pala ja laita se pieneen pursotuspussiin. Pursota pienet suklaanokareet tuorejuuston päälle ja paina siihen sokerimassasydän kiinni. Spritsaa vielä suklaaraidat koristamaan leivosta. 

****************************************************************************

Karkit:
100 g valkosuklaata
noin 4-5 turkinpippuria pienenä rouheena
100 g vadelmasuklaata
100 g maitosuklaata

Päätä ensin kummat karkit haluut tehä eka. Turkkariversiota varten, murskaa turkinpippurit pieneksi rouheeksi, sulata valkosuklaa ja yhdistä nämä sitten keskenään. Lusikoi massa sydänmuotteihin. Kopauta muottia muutaman kerran, jotta ilmakuplat lähtee pois. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Vadelmakarkit joutuu tehä kahdessa erässä. Sulata ensin vadelmasuklaa ja lusikoi muottiin. Kopauta taas muottia pari kertaa. Laita jääkaappiin jähmettymään. Kun jähmettynyt, sulata maitosuklaa ja lusikoi se vadelmakerroksen päälle. Kopautus ja taas jääkaappiin jähmettymään. 

Irrota valmiit karkit muoteista ja säilytä mielellään jääkaapissa. 



Ei huono! :D


Hyvin mauistuivat leivokset itselleni ja kaverilleni! :)


Turkinpippuri ja valkosuklaa on hyvä parivaljakko! :)


Sen verran laiska olin, etten jaksanut alkaa suklaita temperoimaan. :D Ehkä sit ens kerralla jaksaa tehä senkin vaiheen kunnolla. :D



Itsetehtyjä suklaita on paljon kivempi viedä lahjaksi kaupasta ostettuun levyyn verrattuna. :) Ne ovat kivemman näköisiä ja saaja tietää että niiden eteen on tehty jotain muutakin, kuin vain maksettu kaupan tiskillä. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille