17. helmikuuta 2015

LASKIAIS- JA MANSIKKAPULLAT



Jaahas, se olisi sitten laskiaisen aika ja mikä parasta, herkullisten lasikaispullien aika! :)  Olihan se pakko tehä kotonankin pieni satsi pullia, vaikka töissä niitä on saanutkin vääntää ihan tarpeeksi tässä viimeisten viikkojen aikana. :D

Kaikista pullista en kuitenkaan halunnut tehä perus laskiaispullia, vaan käytin hyväkseni kaapissa avattuna olevaa mansikkamarmeladia. Näin valmistuivat pienet mansikkakierrepullat. Nämä olivat musta tosi hyviä! :)

Tein taikinasta 17 kpl pyöreitä pullia ja 13 kpl kierrepullia. 

Taikina:
50 g tuorehiivaa
5 dl maitoa
2 munaa
 2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
noin 16 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita

Voitelu + koristelu:
1 muna
raesokeria
tomusokeria

Laskiaispullien täyte:
vadelmahilloa
kermavaahtoa

Mansikkakierrepullien täyte:
noin 200 g paistonkestävää mansikkamarmeladia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murusta hiivaa joukkoon, sekoita. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Lisää pikku hiljaa loput jauhot joukkoon ja alusta taikinaa kunnes se alkaa irrosta kulhon reuunoista. Lisää alustuksen loppuvaiheessa joukkoon pehmeä voi. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. 

Pyröittelen nousseesta taikinasta haluamasi kokoisia pullia ja asettele ne pellille. Anna kohota vielä liinan alla ennen paistamista. 

Kierrepullia varten kaulaa suorakaiteenmuotoinen taikinapala ja levitä sille tasaisesti mansikkamarmeladi. Rullaa taikian rullaksi ja leikkaa siitä paloja. Aseta palat pelillelle pieniin muffinsivuokiin ja kohota näitäkin vielä liinan alla. 

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria tai jätä osa ilma, kuten mäkin tein. :) Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jähhdytä pullat. 

Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet pois. Vatkaa kerma maahdoksi. Levitä hilloa pullien pohjan päälle ja pursota päälle PALJON kermaa. :) Paina kansi päälle ja sihtaa päälle vielä koristeeksi tomusokeria. 



Paljon kermaa sitä olla pitää! :)


Nami nam!! :D


Peruspulla on vain hyvää! :)


Pakastin osan pullista, niin niitä on sieltä sitten helppo sulattaa pahimaan pullahimoon. :)


Mun mielestä laskiaispullaan kuuluu ehdottomasti hillo eikä mantelimassa. Mutta tämähän on tietty makuasia. Töissä oon kylläkin huomannut, että asiakkaat pyytävät enemmän mantelipullia hilloon verrattuna. Outoa porukkaa!! :D

Useammin pitäisi kyllä leipoa pullaa, kun se on niin hyvää. Jotenkin tuntuu vain, että leipomiseen pitää aina varata niin paljon aikaa, kun pitää joka vaiheessa kohotella taikinaa. :D Ehkäpä pullat maistuvatkin täten niin hyviltä, kun leipoo harvoin. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille