25. tammikuuta 2015

KANA-TEXMEXPIIRAKKA



Tällä kertaa suolaisen piirakan pääraaka-aineena oli kana ja sen ympärille kehittelin maistuvan texmex-teeman. :) Raikas salaatti sopi hyvin piirakan kyytipojaksi.

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
noin 1 rkl vettä

Täyte:
300 g maustamattomia kanasuikaleita
suolaa + pippuria
1 prk kermaviiliä
2 munaa
1 paprika
½ sipuli
½ pss maissia (pakaste)
2-3 rkl valkosipulituorejuustoa
1 pss texmex-juustoraastetta
noin 50 g tavallista juustoraastetta
1 pss fajita-mausteseosta (Pirkka)
kourallinen fetakuutioita

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja valmista pohja. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, jauhot ja suola. Nypi hyvin sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja vähän reunoillekin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, tai kunnes pohja on saanut vähän väriä.

Valmista esipaiston aikana täyte. Paista kanasuikaleet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Yhdistä sitten kaikki täytteen ainekset kulhossa ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista vielä noin 35-40 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. 


Viikonloppu lähti mukavasti käytiin, kun perjantai-iltana sai herkutella piirakan ja salaatin merkeissä. :)


Piirakasta tuli kyllä hyvää, vaikka itse sen sanonkin. Siinä oli kunnolla makua ja texmex aiheiset ruuat kuuluvat kyllä lemppariruokiini. :)


Salaatin väsäsin nopeasti rucolasta, kurkusta, minitomaateista, paprikasta, ananaksesta ja fetakuutioista. Saalaatti oli raikas lisä tämän melko tuhdin piirakan rinnalla. :)



2 kommenttia:

  1. Näyttää hyyvältää! Tässä just mietin tarjottavia tuleville kolmekymppisille ja tää vois kyllä olla hyvä vaihtoehto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä omasta puolestani suositella tätä. Helppoa ja hyvää! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille