23. tammikuuta 2015

RAHKALEIVOKSET


Nämä leivokset ovat minulle hyvin rakkaita, sillä valmistin ne mummun reseptin mukaan. Muistan aina kuinka mummu teki näitä hyviä leivoksia ja saimme herkutella niillä. :)

Ohjeella tulee noin 10-15 leivosta. Riippuen kuinka isolla vuoalla/pellillä pohjan paistaa ja minkä kokoisia paloja leikkaa. :)

Pohja:
3 munaa
1½ dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
1 sitruunan mehu
1 tl vanilliinisokeria
½ dl vettä

Kuorrute + koristelu:
1 tlk säilykeaprikooseja
1 rkl maissijauhoja
tilkka aprikoosilientä 
suklaalastuja

Valmista pohja kääretortun tapaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis massa uuninpellille tai vuokaan noin 30x40 cm. Paista keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista päältä pohjalla ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä kunnolla. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kulhossa maitorahka, sokeri ja sitruunamehu, sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Anna jäähtyä hieman ja lisää seos sitten rahkaseokseen ohuena nauhana koko aja sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

Leikkaa jäähtynyt pohja keskeltä kahtia. Levitä kaikki täyte toisella pohjapuoliskalla ja tasoita tasaiseksi. Laita toinen pohjapala kanneksi ja painele kevyesti. Anna hyytyä jonkin aikaa jääkaapissa tai mieluiten yön yli. 

Valmista kuorrute. Soseuta aprikoosit mössöksi ja kuumenna kattilassa liedellä. Sekoita maissijouhot tilkkaan aprikoosilientä ja lisää kuumaan aprikoosimössöön. Keitä parisen minuuttia ja anna jäähtyä. Leikkaa hyytynyt leivoslevy paloiksi ja lusikoi aprikoosikuorrutella jokaisen leivospalan päälle. Raasta vielä päälle koristeeksi suklaata. Valmista! :)


SUPERHYVÄÄ!! :)


Täytteestä tuli kivan raikas sitruunamehun ansiosta. :)


Leivokset maistuivat juuri siltä miltä muistinkin. Nämä eivät olleet yhtään makeita vaan ihan rakkaita ja yhden syötyään oli pakko ottaa toinenkin pala. :D

Kyllä meiän mummu olikin vaan hyvä leipomaan! <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille