28. tammikuuta 2015

SMOOTHIEKAKKU


Tämän smoothiekakun bongasin Kinuskikissan sivuilta. Kakku oli niin herkullisen ja raikkaan näköinen, että mun oli heti saatava kokeilla tehä samanlainen. Hieman muuntelin tuota Kinuskikissan täyteohjetta omaan makuun sopivaksi ja mitä kaapista sattui löytymän tekohetkellä. :)

Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 prk (125 g) hedelmäpilttiä

Täyte:
8 liivatelehteä
250 g mustikoita (pakaste)
500 g mansikoita (pakaste)
3 banaania
3/4 Stevia sokeria
1 dl vispikermaa
1 tl kardemummaa
½ dl sitruunamehua

Koristelu:
2 kiiwiä
1 persikka
mansikoita/mustikoita
sitruunamelissaa

Ota esille 20 cm irtopohjavuoka. Pingota pohjalle leivinpaperi ja laita vuoan sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Murskaa keksit kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Yhdistä keksimurska ja piltti. Kaada massa vuokaan ja levitä se lusikan avulla vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata jäiset mansikat ja mustikat. Laita marjat blenderiin ja soseuta. Lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut banaanit, sokeri, kerma ja kardemumma. Sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos täytteeseen ja sekoita taas hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja anna mielellään hyytyä jääkapissa yön yli. 

Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele hedelmillä mielesi mukaan ja ala herkutella! :)


Tämä oli kivan raikas ja ennen kaikkea kevyt kakku herkuteltavaksi! :)


Kakusta tuli aivan kesäinen fiilis ja tämä sopisikin hyvin kesäjuhlien tarjoiluun. :)


Ainut mitä muuttaisin tuossa täytteessä... niin jättäisin kardemumman kokonaan pois. Ei se pahaakaan ollut, mutta parin jälkeen kardemumman maku alkoi jo tökkiä itsellä. Laittaisin seuraavalla kerralla vain marjoja ja banskuja ja kermankin voisin korvata rahkalla. :) Sokerinkin voisi melkein jättää pois, niin kakusta tulisi vieläkin terveellisempi. :D


Nyt tein ekaa kertaa digestivepohjan ilman voita. Meinasi vähän jännittää millainen siitä tulee, mutta hyvää se oli tuolla piltilläkin tehtynä. Jouduin jättämään pohjan alle leivinpaperin, koska pohja oli niin pehmoinen, ettei paperi pystynyt irrottamaan sieltä alta kunnolla. Leikkasin vain ylimääräiset paperit pois kakun ympäriltä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille