24. joulukuuta 2013

VANILJAINEN ROMMIRUSINA-HYYDYKEKAKKU



Nyt täytyy sanoa, että NAM! :D Olen aina kammonnut rommirusinaa ja kaikkia siitä tehtyjä tuotteita. Muutama päivä sitten päädyin kuitekin ostamaan kaupasta Valion rommirusinalla maustettua rahkaa ja päätin, että teen siitä jonkin jouluisen kakun. 

Ryhdyin tuumasta toimeen ja väsäsin hyydekekakun rahkasta. Mukaan laitoin myös vähän vaniljan makuista siirappia, jota sain synttärilahjaksi hyvältä ystävältäni. :) Tämä makusiirappi sopi todella hyvin kakkuun ja se toi ihanan vaniljan maun, jonka maistoi selvästi jokaisella suupalalla. Näin joulun teemaan sopien, liuotin liivatteet oikein rommiin, josta tuli myös hyvää potkua kakulle. :) 

Pohja:
150 g piparkakkuja
noin 70-80 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (200 g ) Valion rommirusinarahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljasiirappia
2 rkl rommia (Brugal)
1 rkl vettä

Koristelu:
tummaa suklaata raastettuna
pehmeitä hopeakuulia

Laita ihan ekana täytteen liivatteet kylmään veteen. Valmistele irtopohjavuoka (20 cm) laittamalla pohjalle leivinpaperi ja reunoilla reunakalvo. Sulata voi mikrossa. Murskaa keksit ja sekoita sula voi keksimurskan joukkoon. Taputtele seos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Vaahdota vaniljakastike kulhossa. Lisää joukkoon rahka ja sekoita. Lisää sitten vaniljasokeri ja vaniljasiirappia, sekoita taas. Mittaa lasiin rommi ja vesi. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi mikrossa ja liuota liiavatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. Jos tähän ei ole aikaa, niin luulisin 3-4 tuntia riittävän. :) 

Koristele kakku. Raasta juustohöylällä suoraan tummasta suklaalevystä lastuja kakun pinnalle ja ripottele päälle vielä muutama hopeahelmi. Sitten ei muuta kuin kakkua leikkaamaan ja herkuttelemaan! :)


Aivan käsittämättömän herkullinen kakku, rommirusina pääsi kyllä nyt täysin yllättämään mut! :)


Täytyy vielä kiittää Saanaa tuosta vaniljasiirapista!! Tulen kyllä jatkossakin käyttämään kyseistä siirappia leivonnaisissa. :) 

Tämän kakun saattelemana toivotan kaikille hyvää ja rauhallista joulua! Muistakaa syyä paljon kinkkua ja muita herkkuja. Niin mä ainakin meinaan tehä! Tämän jälkeen voikin olla etten kovin paljoa kerkeä blogia päivitellä muuttoopuuhien takia. ;)

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELISTA UUTTA VUOTTA!


2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua Herkkukatille ja tsemppiä muuttopuuhiin! :) -Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vähän näin myöhässä! ;) Juu, nyt pitäisi tässä sitten muutaman päivän sisällä saaha muutettua kamat uuteen kämppään ja vanha luovutettua poies. Kiirettä pukkaa! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille