20. joulukuuta 2013

PORKKANAMUFFINSIT


Nämä herkulliset porkkanamuffinsit syntyivät Pirkan ohjeen mukaan ja täytyy kyllä sanoa, että nämä veivät kielen mennessään. Sen verran hyviä ne olivat! :)

Ilman turhia löpinöitä, alla resepti 12 kappaleen satsille porkkanamuffinseja. 

Massa:
4 dl porkkanaraastetta
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100 g margariinia sulatettuna
3 kananmunaa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuutosta
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristelu:
mantelirouhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja asettele paperiset vuoat muffinsipellille. 

Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.

Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää sitten kuivat aineet sekoittaen. Lusikoi taikina vuokiin, saat täyttää vuoat melko täyteen. Paista uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia. Jäähdytä.

Kuorrutetta varten sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja levitä lusikalla jäähtyneiden muffinsien päälle. Ripottele kuorrutteen päälle vielä mantelirouhetta korsiteeksi. Säilytä valmiita muffinseja jääkaapissa.


Nami nam.... :D


Kuorrute oli ihan raikasta sitruunan ansiosta ja siihen jäi aivan koukkuun. :D


Massaa tuli aika paljon tuolla ohjeella. Käytin täten vähän normaaleja isompia vuokia ja näin massa mahtui 12 vuokaan. Jos käytät pienempiä vuokia, saat enemmän muffiseja ja osan voit vaikka pakastaa. 

Mulla kävi hassu juttu näitä muffareita tehdessä. Otin valmiit herkut pois uunista ja jätin ne keittiön pöydällä olevalle ritilälle jäähtymään. Kävin tällä välin vessassa ja sieltä tullessani, huomasin että muffinsit olivat ritilällä ihan vinksin vonksin ja yksi oli lattialla puoliksi syötynä. Ja kukas se vieressä maiskutteli ja nuoli huuliaan... TEUVO!!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille